10.4 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

СБУ арештувала проросійську журналістку, яка підтримувала сепаратистів

Служба безпеки України затримала львів’янку Олену Бойко, яку депортували з території РФ.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

“Слідство у кримінальному провадженні за ч. 2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України ведеться слідчим відділом УСБУ у Львівській області”, – йдеться у повідомленні прес-служби.

Журналістка пропагувала протистояння між українцями через політичні переконання та публічно закликала до порушення територіальної цілісності України. Також Бойко неодноразово була гостем політичних ток-шоу, де під оплески аудиторії критикувала чинну владу України, зокрема президента країни Петра Порошенка, а також висловлювала підтримку так званим Донецькій і Луганській «народним республікам».

У серпні 2015 року, виїхавши на тимчасово окуповані території, а згодом і до РФ, у засобах масової інформації Бойко постійно закликала до зміни державного устрою України. 14 грудня 2018 року журналістку було оголошено у розшук, а 15 грудня Галицький районний суд Львова дав дозвіл на її затримання з метою її приводу для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу – тримання під вартою, – пише Дивись.інфо. 

У середу, 16 січня, перебуваючи в нейтральній зоні між Україною і Росією, львів’янка Олена Бойко по телефону зробила заяву. Бойко зазначила, що її депортують в Україну в рамках домовленостей з українською стороною. Причиною депортації вона вважає продовження арешту затриманим українським морякам. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, сина депутата від БПП затримали п’яним за кермом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>