19.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Рибне місце. Депутат Київради придбав вже п’яту квартиру в столиці

Депутат Київради, голова Постійної комісії Київської міської ради з питань власності Леонід Антонєнко поповнив свій чималий обсяг нерухомості ще однією квартирою у столиці.

Про це стало відомо із суттєвих змін у декларації депутата.

11 березня Антонєнко придбав, а 13 задекларував квартиру площею 33 квадратних метрів і вартістю 1 мільйон 350 тисяч гривень. Квартира розташована у Києві і придбана у фізичної особи.

Згідно декларації депутата за 2017 рік, у нього вже є три квартири в Києві і одна в Одесі, де він народився.

Загалом декларація Антонєнка вражає, окрім вже п’яти квартир, у його власності перебувають 2 авто: Audi q5 2011 року випуску вартістю 360 тисяч гривень та придбаний минулого року Land Rover Range Rover 2013 року випуску вартістю 1 мільйон 836 тисяч гривень.

Але нерухомість і автівки – це ще квіточки. Вражають доходи та грошові активи депутата.

Так, за 2017 рік він задекларував прибутки від зайняття підприємницькою діяльністю у розмірі 4 мільйони 239 тисяч 885 гривень (!) і трохи більше 20 тисяч гривень процентів від вкладів в “ПриватБанку”. Судячи з офіційної біографії Антонєнка на сайті Київради, з вересня 2015 року по теперішній час він приватно практикуючий адвокат. Вочевидь, адвокат непоганий, вважаючи прибутки депутата.

Грошові активи Антонєнка: 23 500 доларів США, 9 263 євро і 26 355 гривень на банківських рахунках; 11 тисяч 118 гривень і 213 тисяч доларів США готівки; кошти, позичені третім особам – 275 тисяч доларів США.

Залишається невідомим, яким чином цілком звичайний одеський хлопець, до 2015 року не помічений на якихось значущих державних посадах, за останні кілька років примудрився не тільки стати столичним депутатом, а й очолити одну з найбільш «рибних» його комісій, через яку «проходить» вся комунальна власність Києва.

Крім стрімкого злету кар’єрними сходами, удача супроводжувала громадянина Антоненко і в фінансово-матеріальному аспекті, адже основну кількість нерухомого майна депутат придбав (і продовжує купляти) в період з кінця 2014 і по сьогоднішній день.

Можливо ці квадратні метри в власності Антонєнко з’явилися у зв’язку з його успішною підприємницькою діяльністю. Гроші, найімовірніше, дійсно походять від «приватної практики» юриста-депутата. Поговоримо краще про те, який саме вид «підприємництва» став для Антоненка джерелом таких значних фінансових вливань.

У 2017 році Антонєнко вже потрапляв під приціл ЗМІ. Тоді вони писали, що міський депутат і чиновник Леонід Антонєнко, в чиї обов’язки за службою входить моніторинг ситуації з розподілом столичних комунальних активів, за підтримки довірених осіб – Владислава Верченко (власника «Ліберті Файненшл»), Дмитра Боровенко, Дмитра Пічугіна і університетського друга Руслана Чорнолуцького, якого залучили на допомогу для вирішення юридичних питань, використовуючи афілійовані через них компанії, подає власні заявки на участь в аукціонах з купівлі столичної нерухомості.

У випадку перемоги, вони переходять у його власність, після чого – продаються за більш вигідною ціною. У випадки «програшу» або у випадку недопуску до участі в аукціоні, уповноважені особи, за підтримки самого депутата (підтримка у вигляді депутатського звернення і «галасу» в пресі), подають позов до суду.

Після цього, новий власник, який, так чи інакше, придбав «об’єкт», змушений або довгі роки відстоювати своє право на майно в законному порядку, або відмовлятися від нього, або йти на угоду з заявником за позовом, яким, в кінцевому підсумку, є столичний депутат Антонєнко.

Нагадаємо, співробітник Ізюмської РДА вказав у декларації квартиру за двісті мільйонів гривень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>