12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Рух “Традиція і порядок” викрив шахрая, який знищує українські дороги

Активісти руху “Традиція і порядок” викрили шахрайську схему, яка вже кілька років тримає в заручниках ринок дорожнього будівництва.

Про це повідомляє Багнет.

Результати розслідування активістів опублікували журналісти сайту ОРД -, де можна детальне дізнатися про схеми шахраїв.

Так, згідно даних “Традиції і порядку”, підприємець, якого розшукує Нацполіція, і фірми його родичів – «Полтавабудцентр» і «Ніколаївбудцентр» разом з Антимонопольним комітетом України блокують дорожні роботи на ключових автострадах країни на більш ніж 10 млрд. грн.

Амірханян заснував ряд компаній, які спеціалізуються на дорожньому будівництві. У фірм практично немає ані власних виробничих баз, ані власного транспорту. Компанії орендують виробничі потужності у підприємства СПМК-17, яке належить родичам Амірханяна. Методика проста: за будь-яку ціну, в тому числі і за рахунок невиправданого демпінгу, домогтися підряду, отримати передоплату і потім шукати або субпідрядників, або домовлятися з чиновниками про зниження якості і реальних обсягів робіт. Коли замовники відмовлялися йти на змову і не віддавали підряди компаніям Амірханяна, в хід йшли навіть силові методи впливу. Плідно співпрацюючи з першим заступником керівника Антимонопольного комітету України Марією Нижник, Амірханян блокує державні закупівлі на будівництво доріг. Наразі СБУ розслідує злочини угруповання.

Взявши у заручники дорожню галузь, компанії Амірханяна завдають державі збитків у мільярди гривень, які мали піти на фінансування нових інфраструкрутних проектів. Правоохоронні органи мають запобігати таким діям, а виконавці – нести кримінальну відповідальність.

Активісти руху “Традиція і порядок” дізналися, що розшукуваний Амірханян знаходиться в Одесі і вирушили туди, щоб провести акцію протесту для привернення уваги громадськості до “бізнесу” шахрая. Але на під’їзді до міста активістів затримали правоохоронці. 1 березня руху все ж таки вдалося провести акцію протесту.     В його компанії “Полтавабудцентр” Амірханяна та його спільників знайти не вдалося, проте активісти отримали інформацію про те, що Амірханян може переховуватися в домі свого батька. На жаль, ні Амірханян ні його батько двері активістам не відчинили.

Активісти руху “Традиція і порядок” запевнили, що продовжуватимуть слідкувати за цією етнічною кримінальною групою і їх розслідування триває.

Нагадаємо, з’явилося чергове спростування участі активістів “Традиція і порядок” у акціях проти Порошенка.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>