15.4 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

РПЛ вимагає від Гройсмана виплатити зарплату працівникам науково-дослідного інституту інвалідності в Дніпрі

Єдиний в Україні науковий і вищий консультативний заклад з медико-соціальних питань людей з особливими потребами в Дніпрі, який має майже сторічний досвід успішної роботи, опинився під загрозою знищення через відсутність фінансування, а його працівники не отримують зарплату.

Про це повідомив народний депутат України від фракції Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка під час брифінгу в парламенті.

Політик розповів, що в інституті працює 400 талановитих науковців і лікарів, які проводять реабілітацію та лікування людей з інвалідністю, здійснюють розробку і вдосконалення нових методів лікування та реабілітації інвалідів.

«В інституті лікують тисячі наших захисників із зони АТО, щороку обстежують, консультують і проводять лікування понад 8000 людей із особливими потребами», – сказав Сергій Рибалка.

Депутат заявив, що після спілкування з працівниками інституту він в черговий раз переконався в неефективності реформи, яку проводить в.о. Міністра охорони здоров’я Ульяна Супрун.

«Ця реформа направлена на знищення медицини в нашій країні. Зі слів колективу, цей інститут хочуть закрити. Така антидержавницька позиція влади простежується в усіх сферах: в науково-освітній, медичній, промисловій, фінансово-банківській», – сказав Сергій Рибалка.

Політик звернувся до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з вимогою негайно виплатити заробітну плату його працівникам. «Радикальна партія Олега Ляшка не дозволить знищити єдиний в Україні заклад наукових досліджень у галузі профілактики, лікування та реабілітації людей з особливими потребами», – наголосив Сергій Рибалка.

Нагадаємо, раніше Сергій Рибалка заявив, що Радикальна партія Олега Ляшка відстоює інтереси української космічної індустрії та літакобудування.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>