9.6 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Радикальна партія Олега Ляшка відстоює інтереси української космічної індустрії та літакобудування, – Рибалка

Принциповою позицією команди Радикальної партії Олега Ляшка є те, щоб Україна торгувала не сировиною, а виготовляла високотехнологічні рішення, космічні апарати, гвинтокрили і літаки, оскільки для цього є потенціал і можливості.

Про це сказав журналістам народний депутат України від фракції Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка після зустрічі з директором Конструкторського бюро «Південне» і з керівництвом Південного машинобудівного заводу.

За словами політика, Конструкторське бюро «Південне» і Південний машинобудівний завод є справжніми перлинами не лише Дніпропетровщини і всієї України, а й візитівкою в світі.

«Головне завдання будь-якого керівника країни, щоб такі підприємства постійно працювали, розвивалися і приносили прибутки державі і її громадянам. Адже це наша обороноздатність, економіка і перспектива країни. Натомість виявляється, що в далекому минулому успішне і процвітаюче державне підприємство Південмаш зараз переживає занепад через недолугу політику нинішньої влади. Працівники працюють лише чотири дні на тиждень і підприємство має заборгованість перед Міністерством фінансів у розмірі 134, 9 мільйонів доларів», – заявив Сергій Рибалка.

Депутат розповів, що для вирішення цієї проблеми необхідно залучити Південмаш до виконання Державного оборонного замовлення, аби модернізувати озброєння та військову техніку для Збройних сил України. Також потрібно ухвалити закони про фінансове оздоровлення цього підприємства та про особливості його корпоратизації.

«Звертатимусь до Прем’єр-міністра України з депутатським запитом з цього приводу. Адже це неприпустимо, щоб занепадало таке потужне державне підприємство з величезним потенціалом», – наголосив Сергій Рибалка.

Він зауважив, що команда Олега Ляшка робить все, аби прискорити прийняття в парламенті державної космічної програми, яка передбачає фінансування космічної індустрії на 28 мільярдів гривень, 4 мільярди з яких – за рахунок коштів державного бюджету.

«Це дасть можливість нашим високопрофесійним інженерам-конструкторам працювати на українських підприємствах, а не виїжджати на заробітки за кордон. Також ми наполягаємо на лібералізації космічної індустрії, аби відкрити її для міжнародних лідерів задля залучення інвестицій на розвиток», – зазначив Сергій Рибалка.

Політик підкреслив, що команда Радикальної партії Олега Ляшка відстоює інтереси української космічної індустрії та літакобудування.

«Саме тому ми вимагаємо якнайшвидшого ухвалення нашого законопроекту «Купуй українське, плати українцям», який надасть перевагу вітчизняним виробникам, які виготовляють високотехнологічну продукцію. Це дасть можливість розвивати економіку, а також радикально підвищувати зарплати і пенсії», – сказав Сергій Рибалка.

Нагадаємо, раніше Рибалка заявляв, що безпідставні звинувачення на його адресу – це свідчення зростання рейтингу Ляшка.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>