14.3 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

“РПЛ не дасть Супрун знищити науково-дослідний інститут інвалідності”, – Рибалка

Єдиний в Україні науковий і вищий консультативний заклад з медико-соціальних питань інвалідності, який має майже сторічний досвід успішної роботи, опинився під загрозою знищення через відсутність фінансування.

Про це повідомив народний депутат України від фракції Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка після зустрічі з колективом науково-дослідного інституту медико-соціальних проблем інвалідності в Дніпрі.

За словами політика, в інституті зараз працює 400 талановитих науковців і лікарів, більшість з яких пропрацювала в цьому закладі по 40-50 років. Тут виготовляють протези для інвалідів, проводять реабілітацію та лікування людей з інвалідністю, здійснюють розробку і вдосконалення нових методів лікування та реабілітації інвалідів.

«В інституті лікують тисячі наших захисників із зони АТО, обстежують, консультують і проводять лікування понад 8000 людей із інвалідністю щороку», – розповів Сергій Рибалка.

Депутат повідомив, що зі 119 науковців інституту залишилося лише 19, яким із січня не виплачують зарплату, а МОЗ не затверджує план інституту, що ставить під загрозу його подальше існування.

«Ще раз переконався в неефективності реформи, яку проводить в.о. Міністра охорони здоров’я Ульяна Супрун. Ця реформа направлена на знищення медицини в нашій країні. Зі слів колективу, цей інститут хочуть закрити. Але навіть у роки Другої світової війни не припиняли фінансувати цей інститут. Така антидержавницька позиція влади простежується в усіх сферах: в науково-освітній, медичній, промисловій, фінансово-банківській», – сказав Сергій Рибалка.

Політик заявив, що звертатиметься з депутатським запитом до Прем’єр-міністра України з вимогою негайно затвердити план інституту, виплатити заробітну плату його працівникам, а також затвердити наукові плани досліджень цього інституту.

«Радикальна партія Олега Ляшка не дозволить Ульяні Супрун знищити єдиний в Україні осередок наукових досліджень у галузі профілактики, лікування та реабілітації інвалідів», – наголосив Сергій Рибалка.

Нагадаємо, раніше Сергій Рибалка заявив, що Радикальна партія Олега Ляшка відстоює інтереси української космічної індустрії та літакобудування.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>