8.7 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Розстріл Небесної Сотні. Чи був снайпер у готелі “Україна”

Керівник спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк розповів, що відомо Прокуратурі відносно злочинів на Майдані.

На питання журналіста ІНФОРМАТОРа, чи вів снайпер вогонь з готелю “Україна” під час розстрілу Небесної Сотні, прокурор Сергій Горбатюк розповів, що ця інформація була озвучена свідками, але не була підтверджена в ході розслідування.

Пропонуємо нашим читачам ознайомитись з уривком нашого інтерв’ю щодо розслідування подій на Майдані, в якому прокурор спростував інформацію, щодо пострілів з готелю Україна.

— Хотілося б більш детально поговорити про події на Майдані. 21 лютого 2014 в ЗМІ з’явилася інформація, що спочатку затримали снайпера на даху будівлі Кабінету Міністрів, а потім у готелі “Україна”. Відносно останньої події посилалися на польського журналіста. Що вам відомо про снайпера з цього готелю?

— Один іноземний журналіст повідомив, що з будівлі готелю стріляли. Він продемонстрував відео, на якому видно, як хтось відчиняє і зачиняє вікно. Здається, на 11 поверсі. Але в той час і у тому місці, що навпроти вікна, яке бачив цей журналіст не було загиблих і поранених. Крім того, під час проведення слідчих дій, не отримано підтверджень інформації, що у готелі знаходився снайпер і що з нього робилися постріли. — Але на відео репортера ВВС News видно, як вбивають людину біля Жовтневого палацу. Дружина загиблого підтвердила, що чоловіка вбили з будівлі готелю. — В процесі розслідування слідчі отримали докази, котрі вказують на постріли зі сторони, бетонної барикади на Інститутській.

— Але на відео репортера ВВС News видно, як вбивають людину біля Жовтневого палацу. Дружина загиблого підтвердила, що чоловіка вбили з будівлі готелю.

— В процесі розслідування слідчі отримали докази, котрі вказують на постріли зі сторони, бетонної барикади на Інститутській.

— В той же час, Міжнародної дорадчої групи Європейської Ради в своєму звіті зазначила, що три особи були вбиті пострілами з готелю “Україна”.  

— На початку розслідування, коли ще не було всіх необхідних відеозаписів і, зокрема, щодо вбивств окремих протестувальників 20.02.2014 , у ході слідчих експериментів окремі свідки вказували, що постріли у їх товаришів були можливо здійснені з готелю «Україна». Але потім були віднайдені відеозаписи на яких видно, що людей обстрілюють з іншої сторони. Ми цей відеозапис показували свідкам і вони визнали, що з “України” ніхто не стріляв. Помилки можливі, але для того і слідство, щоб робити висновки не на одних якихось доказах, а на комплексному дослідженні обставин.

Більше детально про розслідування злочинів на Майдані читайте в інтерв’ю ІНФОРМАТОРа з Сергієм Горбатюком.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>