8.8 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Російську журналістку, яка підтримувала сепаратистів, посадили на два місяці в СІЗО

Галицький райсуд Львова ухвалив рішення посадити 59-річну проросійську пропагандистку, журналістку Олену Бойко (Віщур) на 60 днів у слідчий ізолятор, без права внесення застави.

Суд ухвалив рішення пізно ввечері 17 січня, передає Depo.ua з посиланням на “Радіо Свобода”.

Суд задовольнив відповідне клопотання слідчих. Сама затримана під час судового розгляду також просила, щоб її утримували за ґратами, заявляючи, що на волі їй загрожує небезпека.

“Людина, яка скоїла злочин проти держави України, зараз буде за ґратами, і це – важливо. Те, що відбувалось у суді, це ще один доказ того, що російське гасло, що “Росія своїх не кидає” не діє… Ця жінка була оголошена у розшук, і коли вона перетнула кордон України, її було затримано працівниками СБУ”, – заявив речник управління СБУ у Львівській області Олег Александров.

Проти Бойко порушена кримінальна справа за статтею 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), що передбачає позбавлення волі від 3 до 12 років).

“Насправді ФСБ і СБУ співпрацюють щодо видання людей, яких розшукують в Україні. Мене переслідують у моїй країні за мою точку зору. Я – редактор ресурсу “Політраша”, – сказала затримана.

Такий закид у СБУ відкидають і зараз розслідують різні версії, чому Росія видворила Бойко.

Нагадаємо, журналісти повідомили, що Зеленський є власником трьох кінокомпаній в Росії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>