10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Росія завдала авіаударів по населених пунктах Сирії: є вбиті і поранені

Військово-повітряні сили режиму Башара Асада та Росії завдали ударів по населених пунктах в зоні деескалації на північному заході Сирії.

В результаті цього загинули 6 мирних мешканців, ще 39 отримали поранення.

Про це повідомляє турецьке державне агентство Anadolu з посиланням на волонтерську організацію Управління цивільної оборони Сирії (“Білі каски”).

Згідно з повідомленням, минулої ночі авіаударів зазнали район Хан-Шейхун, населений пункт Теманія, селища Шейх Ідріс, Мааршурін і Ет-Тух в провінції Ідліб, а також райони Латаміне і Кефер Зіта на півночі провінції Хама.

Зазначено, що кількість жертв може зрости.

Джерела в сирійській опозиції повідомили, що авіаудари по Хан-Шейхун, населеним пунктам Латаміне, Кефер Зіта і Мааршурін завдала авіація Росії.

“Два літаки піднялися в повітря з авіабази Хмеймім”, – сказали в опозиції.

У травні в результаті обстрілів та авіаударів сил режиму Башара Асада, союзницьких проіранських терористичних угруповань і ВПС Росії по Ідлібу загинув 231 мирний житель, зокрема 59 дітей, ще 659 отримали поранення.

На початку червня міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch звинуватила сирійсько-російський військовий альянс у використанні “коктейлю із забороненої та змішаної зброї” для атак на мирних мешканців північно-західної частини Сирії. За її даними, починаючи з 26 квітня, в районах, контрольованих антиурядовими групами в провінціях Ідліб, Хама і Алеппо, щодня відбуваються сотні атак, в результаті яких вже загинули понад 200 мирних осіб, зокрема діти.

17 вересня 2018 року на переговорах в Сочі між президентами Туреччини та Росії була досягнута домовленість про створення демілітаризованої зони в сирійському Ідлібі.

Війська Асада і РФ в порушення положень систематично обстрілюють населені пункти, розташовані в зоні деескалації.

Сирійські повстанці, підтримані Туреччиною, заявляють, що Москва і сирійський уряд намагаються захопити контроль над двома ключовими магістралями в їхньому останньому анклаві на північному заході країни.

Асад прагне відновлення контролю над стратегічними магістралями М5 і М4 від Алеппо до Хами і Латакії на узбережжі Середземного моря, двома найважливішими транспортними артеріями довоєнної Сирії.

Нагадаємо, раніше в Гаагському суді розпочалися слухання позову України проти Росії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>