19.7 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Росії повернули право голосу в ПАРЄ

Рада Європи повернула Росії право голосу в Парламентській асамблеї (ПАРЄ), якого її позбавили у 2014 році за незаконну анексію Криму. Після втрати права голосу Москва відмовилася брати участь в роботі асамблеї, а з літа 2017 року припинила платити членські внески.

Це зазначено у заяві, яку схвалили міністри закордонних справ 47 країн-членів Ради Європи на засіданні Комітету міністрів Ради 17 травня, — повідомляє DW.

Відтак Росія зможе у терміновому порядку призначити делегацію для участі в пленарному засіданні ПАРЄ в кінці червня. На цьому засіданні мають обрати нового генерального секретаря Ради Європи та кілька суддів Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

У документі наголошують, що всі країни-члени РЄ повинні мати право брати участь в роботі Ради Європи та ПАРЄ на рівноправній основі.

«Добре, що ми домовилися про те, що Росія залишиться в Парламентській асамблеї і в Раді Європи, особливо тому, що це зберігає за мільйонами росіян право звертатися до Європейського суду з прав людини», — зазначив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас.

Раніше лідер Радикальної партії Олег Ляшко закликав ПАРЄ «припинити домовлятися з Путіним».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>