13.2 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Рішення уряду про підвищення тарифів несправедливе, – Лозовий

Станом на 1 грудня борг українців за комунальні послуги збільшився на 8,5 млрд грн, бо люди не в змозі платити за існуючими тарифами.

Про це розказав Андрій Лозовий, народний депутат України, заступник Лідера Радикальної партії Олега Ляшка.

Також політик повідомив, що фракція РПЛ вимагає від парламенту негайно скасувати рішення уряду про підвищення вартості газу та ухвалити мораторій на зростання комунальних тарифів.

“У листопаді, лише за місяць після підвищення ціни на газ заборгованість українців по комуналці зросла на 8,5 млрд грн і склала 47,7 млрд грн. Це доводить, що рішення уряду про підвищення тарифів несправедливе. У більшості громадян немає грошей платити ці космічні тарифи, тому ціна на газ повинна бути справедливою, а не грабіжницькою, як зараз”, – обурений політикою влади Андрій Лозовий.

Зростання тарифів – це деіндустріалізація економіки, здорожчання продукції, а значить – втрата ринків для вітчизняних виробників і менші зарплати українців, впевнений Андрій Лозовий. Саме тому Олег Ляшко і фракція РПЛ в парламенті вимагають ухвалення постанови про мораторій на підвищення комунальних тарифів.

За словами Андрія Лозового, лідер Радикальної партії також закликає владу використовувати для потреб населення більш дешевий український газ, провести масштабну енергомодернізацію та встановити газовий лічильник в кожну квартиру за державний рахунок.

Надзвичайно болючим сьогодні також є питання субсидій. Не кожний, хто потребує, може отримати допомогу в оплаті комунальних послуг. Для багатьох ця процедура перетворюється на дев’ять кіл пекла. Керівник РПЛ на Волині Володимир Кравценюк розказує, що в приймальні у всіх районах звертаються мешканці про допомогу в отриманні субсидій. Вони скаржаться, що раніше отримували субсидію, а зараз їм відмовляють.

“І ось це зростання заборгованості ще раз доводить, що розрекламована урядом програма субсидій не працює. Волиняни бідкаються, що змущені розлучатися, виписувати дітей з хати, щоб отримати субсидію. А інакше вони прожити не можуть. Якщо пенсія 1600 грн, з них пенсіонеру треба 1000 грн заплатити комунальних. То як на 600 гривень і поїсти купити, і в аптеці ліки?! Вважаю, що кабмін має запровадити такі програми, щоб кожна українська сім’я, яка того потребує, була захищена субсидіями. Щоб не були жебраками, а могли на пенсії гідно жити і дозволити собі нормальну їжу, ліки. Хоча б мінімальні людські потреби!” – коментує Володимир Кравценюк, як інформує Politvolyn.

Андрій Лозовий впевнений, щоб люди могли гідно жити, потрібно збільшити мінімальну зарплату до 6 тис грн і здійснити реальний перерахунок пенсій. Саме цього і добивається Олег Ляшко. Українцям – гідне життя!

Нагадаємо, крім цього, Лозовий вимагає пільгових тарифів на комуналку для Української церкви.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>