10.4 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Резиденцію очільника РПЦ у Москві закидали димовими шашками

На паркані управління Патріархії РПЦ у Москві з’явився плакат “Извинись за Екб” (“Вибачся за Єкб”), а поруч із будівлею запалили димові шашки.

Як стверджується, акцію влаштувала “Асоціація народного опору”, передає Радіо Свобода.

За словами організаторів, таким чином вони надали підтримку протестувальникам проти будівництва храму на місці скверу біля Театру драми в Єкатеринбурзі.

Масові акції тривають там від понеділка, 13 травня. У них бере участь декілька тисяч осіб. Затримано та заарештовано декілька десятків людей, учасники акції скаржаться на застосування насильства з боку поліції.

Раніше в четвер, 16 травня, президент Росії Володимир Путін запропонував провести опитування жителів району Єкатеринбурга, де на місці скверу в центрі міста збираються побудувати православний храм.

Крім того, у прес-службі Кремля назвали виправданим застосування сили відносно учасників протестів проти будівництва храму в Єкатеринбурзі. Прес-секретар президента Дмитро Пєсков стверджує, що дії співробітників правоохоронних органів стали реакцією на провокацію і “різні прояви недозволенної поведінки”. За його словами, влада Єкатеринбурга продовжує діалог із тими, хто хоче цей діалог вести.

14 травня губернатор Свердловської області Євген Куйвашев провів зустріч між противниками і прихильниками будівництва храму. Противники будівництва назвали її безрезультатною. За підсумками зустрічі віце-губернатор Сергій Бідонько заявив, що у влади немає жодних підстав, щоб переносити місце будівництва об’єкта. Компромісом із боку чиновників він назвав можливість будівництва нових зелених зон в місті.

Нагадаємо, Епіфаній відповів на звинувачення Філарета.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>