9.8 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Референдум Зеленського – це гра в демократію, – Заліщук

Нардеп Світлана Заліщук, яка тільки сьогодні стала позафракційною (раніше була у складі фракції БПП, – ред.), коментуючи вчорашню ініціативу новообраного президента України Володимира Зеленського провести референдум про дружбу з Росією, заявила, що цей референдум є лише грою у демократію.

У кулуарах парламенту Заліщук поспілкувалася з журналістами, у тому числі з кореспондентом ІНФОРМАТОРа, та розповіла про своє бачення референдумів в країні.

“Ми є авторами нового закону про референдум. Його номер 2145а. Ми закликаємо Раду якнайшвидше ухвалити цей закон. Тому що він не дозволяє зманіпулювати кордонами України, нашим суверенітетом, нашою державністю. Закон прописаний таким чином, що він не дозволяє ні президенту, ні будь-якій політичній силі винести на всенародне голосування питання, яке стосується фундаментальних засад державності. І якби ми цей закон ухвалили, то сьогодні можна було би не переживати про нові заяви глави Адміністрації президента”, – каже Заліщук.

Нардеп назвала ініціативу Зеленського грою у демократію.

“Це – гра в демократію, гра в референдум, тому що ми підміняємо цілі інструментами. Наша ціль – це боротьба з російською агресією. Референдум – насправді інструмент можливого погодження, підтримки, звірення цілей лідерів, депутатів з народом. Але підміняти такими порадами з людьми конкретні цілі, як боротьба з російською агресією, неможливо”, – резюмувала парламентар.

Нагадаємо, лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що політика новообраного Президента веде до реваншу проросійських сил.

«Учорашня ініціатива Зеленського провести референдум про дружбу з Росією – це зрада пам’яті мільйонів українців, які сьогодні борються за Україну. Яка дружба з Росією, коли російські війська на Донбасі? Яка дружба з Росією, коли вбиті десятки тисяч українців? Сьогодні 5 років, як під Волновахою, Рубіжним вбили 18 військовослужбовців 51 бригади. Зробили це бойовики Бєзлєра. І нам розповідають про дружбу з Росією?», – зауважив народний депутат.

11 КОМЕНТАРІ

  1. Вже в Криму та на Донбасі награлись, невже не достатньо.
    Зе знову збрехав шо прийде “зелена весна!”
    Ніяка вона не зелена , а ” Русская !!”

  2. Alena Fihtnet Так чеж вы так боитесь.Нахрена ж было давить людей своим Бандерой Шухевичем, Томосом,мовою.А теперь обосрались,боитесь,что большинство проголосуют за дружбу с Россией.Но не меряйте по себе не все продаются за печеньки и обещание РОПиТ кофе в Вене.У большинства благодаря Пётр со товарищами нет денег не то ,что на билет, но и на кофе.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>