8 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Писаренко Валерій Володимирович

Писаренко Валерій Володимирович – голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики.  Народний депутат України 5-го, 6-го, 7-го та 8-го скликань. Заслужений юрист України.

280

Фото: mx.sklaw.

Народився 8 липня 1980 у м. Нова Каховка Херсонської області, – повідомляє Вікіпедія.

Біографія

До 2006 року займався приватною адвокатською діяльністю.

Освіта

Академія адвокатури України (колишній Інститут адвокатури при Київському національному університеті ім. Т. Шевченка) (1997–2002), юрист.

Кандидат юридичних наук. Викладає в Київському національному університеті ім. Т. Шевченка (кафедра конституційного права) та Харківському національному університеті ім. В. Каразіна, кафедра конституційного, муніципального і європейського права.

Парламентська діяльність

Народний депутат України 5-го скликання з 25 травня 2006 до 15 червня 2007 від Блоку Юлії Тимошенко, № 75 в списку. На час виборів: приватний адвокат (м. Київ), безпартійний. Член фракції «Блоку Юлії Тимошенко» (з травня 2006).

Голова підкомітету з питань організації та діяльності органів юстиції та нотаріату, виконавчої служби Комітету з питань правової політики (з липня 2006). Склав депутатські повноваження 15 червня 2007.

Народний депутат України 6-го скликання з 23 листопада 2007 до 12 грудня 2012 від Блоку Юлії Тимошенко, № 74 в списку. На час виборів: тимчасово не працював, член ВО «Батьківщина».

Член фракції «Блок Юлії Тимошенко» (з листопада 2007);22 вересня 2010 року виключений з фракції за співпрацю та входження до провладної коаліції. Голова підкомітету з питань правових основ організації та діяльності виконавчої служби і реагування на порушення законодавства щодо виконання рішень Комітету з питань правосуддя, заступник голови Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації (з грудня 2007).

На парламентських виборах 2012 року переміг в одномандатному окрузі № 168 (м. Харків) висунутий від Партії регіонів. Голова Комітету з питань правової політики.

Був обраний Головою міжфракційного депутатського обєднанняя “За Харків! За Слобожанщину!” у парламенті 7-го скликання до складу якого увійшло 18 народних депутатів.

Автор закону «Про заборону грального бізнесу» яким було повністю заборонено гральний бізнес на території України. Перехідні положення закону передбачали можливість створення гральних зон на підставі спеціального закону на кшталт Лас-Вегасу в США.

Є одним з авторів змін до Кодексу про адміністративні правопорушення, згідно з якими в 50 разів збільшено штраф за порушення порядку встановлення і використання спеціальних звукових і світлових сигнальних приладів на автомобілях.

Є одним з авторів Закону «Про судовий збір», що визначив правові засади справляння збору, платників, об’єкти та розміри ставок, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення.

Брав активну участь у розробці та впровадженні нової редакції Кримінально-процесуального кодексу України.

29 січня 2014 року зареєстрував проект Постанови ВР про утворення Тимчасової спеціальної комісії із питань підготовки та узгодження законопроекту про внесення змін до Конституції України на чолі з народним депутатом Русланом Князевичем («Батьківщина»). Ця Постанова була прийнята лише 4 березня, невдовзі після зміни влади в Україні. Обраний заступником Голови конституційноі комісії.

Декларація про майновий стан і доходи

Згідно з декларації за 2011 рік. Загальна сума сукупного доходу 1252199 грн.(Членів сім’ї 0 грн.) Заробітна плата, інші виплати та винагороди, нараховані (виплачені) декларанту відповідно до умов трудового або цивільно-правового договору 226283 грн.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>