9.9 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

ПЦУ поповнилася ще трьома парафіями з Вінниччини і Волині

У Вінницькій області ще дві релігійні громади оголосили про перехід з РПЦ в Україні (колишня УПЦ МП) до Православної Церкви України.

“Перші дві церковних громади у Шаргородському районі приєдналися до Православної Церкви України. Разом зі своїм настоятелем ієреєм Михаїлом Івченком таке рішення ухвалили парафіяни храму святого великомученика Димитрія Солунського с. Будне, та Свято-Миколаївського храму с. Зведенівка (Попелівка)”, – йдеться у повідомленні прес-служби Вінницької єпархії ПЦУ.

Таким чином, загальна кількість парафій на Вінниччині, які перейшли до ПЦУ, вже сягнула 21.

Також приєднатися до ПЦУ вирішили парафіяни і настоятель Свято-Різдво-Богородичного храму села Мерва Горохівського району Волинської області.

“Думка про перехід у нас з’явилася давно, але ми чекали Томосу від Вселенського Патріарха. Коли 5 січня Томос було підписано, а 6 січня вручено Мирополиту Епіфанію, ми після Різдвяної Служби зібралися на збори і одноголосно громада проголосувала за перехід до Православної Церкви України”, – цитує настоятеля Павла Кліцука ВолиньРоst з посиланням на Район.Горохів.

“У нас є протокол зборів, усе задокументовано. Я уже написав відповідний лист митрополиту Волинському і Луцькому Михаїлу”, – додав настоятель.

Нагадаємо, на Вінниччині священик влаштував скандал через перехід до ПЦУ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>