12 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

На Вінниччині священик влаштував скандал через перехід до ПЦУ (ВІДЕО)

На Вінниччині у селі Лукашівка священик РПЦ в Україні б’є на сполох, бо частина його приходу виступає за помісну Церкву.

Зокрема, батюшка Федір Расторгуєв запевняє, що парафіяни заблокували йому двері до храму.

“Я приїхав, а в храм зайти не можу, як нормальна людина – замінений замок, а через вівтар заблоковані двері”, – розповів священик Расторгуєв.

У приміщені три двері, й одну з них священик після служби просто забув зачинити – так каже місцевий житель Віталій Данилюк. За його словами, двері просто заблокували, аби злодії нічого не винесли.

“Ми зробили дві дірки і взяли на цвяхи, що заблокувати – все, що ми зробили”, – пояснив селянин.

Касир храму нарікає, що настоятель просто розхитує ситуацію, адже громада скоро має вирішувати, до якої Церкви приєднуватись.

“У нас практично 80% молоді, і все село за нову Українську Церкву. А тут збирається 20 бабусь, яких батюшка налаштовує, що Симеон – Юда, що Москва – наша батьківщина”, – каже Світлана Ібер.

Поліція в ситуації нічого протиправного не виявила та констатувала, що замок змінив сам священик.

“З церкви нічого не викрадено, всі цінності на місці, лише поміняний замок на дверях. Ознак кримінального правопорушення не виявлено”, – пояснив начальник відділення превенції Літинського Петро Додукало, інформує Релігійна правда. 

Поставити крапку у протистоянні селян мають збори. Зі слів голови громади, їх призначили на суботу.

“Є 250 дворів, тобто 750 жителів. Збори все покажуть – не можу судити. Молоді багато є, звичайно, вони схиляються до Української Церкви”, – розповів Лукашівський сільський голова Віктор Медяник.

На Вінничині загалом 320 парафій Московського Патріархату, з них 21 вже перейшла до автокефальної Церкви, ще мінімум про 10 відомо, що вони готуються до приєдання.

Нагадаємо, на Вінничині ще дві церковні громади приєдналися до ПЦУ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>