11.5 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Призначення Хомчака командувачем ЗСУ стало плювком в обличчя, – Білецький

Для величезної кількості військових та ветеранів призначення Руслана Хомчака командувачем Збройних сил стало «справжнім плювком в обличчя». За останні п’ять років в Україні сформувалась певна каста професійних, більш гідних військових, навіть з генеральського корпусу.

Про це в ефірі на телеканалі ZIK заявив народний депутат України, лідер «Національного корпусу» Андрій Білецький.

Він підкреслив, що поки рано робити будь-які політичні висновки щодо перших днів на посаді Володимира Зеленського. Однак, наголосив: Президент – це людина, яка в першу чергу відповідає за безпеку в країні.

«Сьогодні мене справді тривожать безпекові рішення і безпекові розмови. Зокрема, мова йде про всі ці розмови щодо референдуму, дивні, незрозумілі. Можливо, Андрію Богдану просто не було чого сказати, тож він «видав» саме це», – розповідає нардеп.

Другим таким тривожним моментом він вважає призначення Руслана Хомчака начальником Генштабу Збройних сил України.

«Для величезної кількості армійців, ветеранів, людей це сприймається, фактично, як плювок в обличчя. Навіть за Петра Порошенка вже створилася певна каста справді професійних гідних солдат, навіть з генеральського корпусу», – наголосив Андрій Білецький.

За його словами, маючи, наприклад, командувача ДШВ Михайла Забродського чи командувача ООС Сергія Наєва, Руслана Хомчака вибрали «виключно за близькістю до дніпровського клану».

«Це, безумовно, рішення, які не можуть викликати нічого, окрім негативу. Тобто, мене хвилює те, що наш президент буде робити у безпековій сфері, бо перші кроки говорять не найкраще про цей його напрямок діяльності», – резюмував парламентар.

Раніше ІНФОРМАТОР розповідав про те, що відомо про нового начальника Генштабу Хомчака.

3 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>