15.9 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Призначена Порошенком до ВСУ Малашенкова покривала суддів, які дозволили “беркутівцю” втекти до РФ

Керівник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк розповів про новопризначену наказом Петра Порошенка суддю Верховного суду України Тетяну Малашенкову.

Будучи членом Вищої ради правосуддя, Малашенкова проігнорувала скарги Прокуратури на суддів, які звільнили з під варти “беркутівця” Віталія Гончаренка. Прокуратура звинувачує його у трьох вбивствах і тридцяти трьох пораненнях 18 лютого 2014 року.

Прокурор розповів, що коли система автоматичного розподілу направила скаргу на дії суддів на Тетяну Малашенкову, вона тривалий час не реагувала на неї, а потім повернула без розгляду.

Тетяна Малашенкова
Тетяна Малашенкова

“Як член Вищої ради правосуддя, Малашенкова розглядала дві скарги Прокуратури на суддів Майдану та повернула їх без розгляду. Це стосувалося трьох суддів Апеляційного суду, які залишили без запобіжного заходу харківського “беркутівця”, який звинувачувався в трьох вбивствах і тридцяти трьох вогнепальних пораненнях 18 лютого. “Беркутівець” втік до Росії, а всі три судді досі працюють”, – повідомив журналісту ІНФОРМАТОРа Сергій Горбатюк.

Також прокурор розказав, що Тетяна Малашенкова не реагувала на скаргу стосовно судді, що приписувала в Ухвалі підозрюваному слова, які він не казав.

“Ще одна скарга стосується судді, яка внесла Ухвалу, в ній були присутні твердження обвинувачення, які підозрюваний під час засідання не наводив. Окрім того, суддя кричала, допускала неетичну поведінку. Малашенкова з якихось причин не стала розглядати скаргу”, – заявив прокурор.

Також стало відомо, що Малашенкова так і не прийшла на допит у Прокуратуру стосовно подій на Майдані, а виклик на допит сприйняла як тиск на члена ВРП.

“Коли ми викликали Малашенкову на допит, ВРП написала відкритий лист, в якому вони звинуватили слідчих у тиску на Вищу раду правосуддя”, – повідомив Горбатюк.

Раніше Громадська рада з питань доброчесності зробила висновок про невідповідність кандидата на посаду судді Верховного Суду Малашенкової Тетяни Михайлівни
критеріям доброчесності та професійної етики.

За висновками Громадської ради, будучи членом ВРП Тетяна Малашенкова допомогла багатьом суддям уникнути відповідальності за переслідування учасників Революції Гідності.

Начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк розслідує злочини на Майдані з 2014 року. Раніше ІНФОРМАТОР взяв інтерв’ю у Сергія Горбатюка, щоб дізнатися подробиці про розслідування та події на Майдані.

Дмитро Олійник 

Для ІНФОРМАТОРа

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>