15.9 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Прийшов час знову грати “народного президента”. У мережі обговорюють заяву Зеленського щодо люстрації

Сьогодні президент України Володимир Зеленський заявив, що має намір розширити закон про люстрацію, додавши туди всі основні державні посади та окремо “розібратися” з представниками влади, які займали державні посади з 23 лютого 2014 року по 19 травня 2019 року.

Як відомо, 16 вересня 2014 року Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроект «Про очищення влади». 25 вересня його підписав тодішній Голова Верховної Ради Олександр Турчинов. Прем’єр-Міністр Арсеній Яценюк завізував його, після чого Кабінет Міністрів передав до Адміністрації президента закон із пропозицією його підписати. Закон не був ветований президентом та набув чинності 16 жовтня 2014 року і діє по сьогоднішній день.

Заява новообраного президента викликала негайний ажіотаж у мережі.

https://www.facebook.com/zelenskiy95/videos/2287189971531366/

Народний депутат Борислав Береза перелічив кандидатів на люстрацію, яких призначив сам Зеленський і додав, що людина, яка написала промову президента, добре знається на жартах і погано розуміє, що відбувається у країні.

Журналіст та політтехнолог Тарас Березовець вважає, що Зеленський нарешті відкрив своє справжнє обличчя.

Економіст Юрій Богданов переконаний, що заява президента – цирк. І такими діями Зеленський намагається підтягнути рейтинг своєї партії, який “просідає”.

Офіцер ЗСУ Роман Кулик вважає, що президент не має повноважень для таких дій. До того ж, своїми висловлюваннями він образив українських військових.

Журналіст Назар Приходько назвав заяву президента заграванням з “латентно-ватним” електоратом.

Блогер Роман Шрайк тішиться, що Зеленський запропонував люструвати призначених ним самим секретаря РНБО Олександра Данилюка та члена Наглядової ради Державного концерну «Укроборонпром» Айвараса Абромавичуса.

Журналіст Сергій Руденко вважає, що скоро при владі не залишиться нікого, окрім “нових облич” і зауважив, що під люстрацію потраплять, у першу чергу, соратники президента.

Блогер та філософ Сергій Чаплигін радіє ініціативі президента. Він розповів, що історично означало слово “люстрація” та опублікував цікавий колаж.

Громадський активіст Сергій Стерненко провів аналогії між заявами колишнього заступника голови АП Віктора Януковича Андрія Портнова, який нещодавно повернувся до України, та новообраного президента Володимира Зеленського. Стерненко називає це “дивовижним збігом”.

Нардеп Семен Семенченко обрав оборонну позицію, розповівши про свою діяльність на посаді народного обранця.

Волонтер Віталій Дейнега переконаний, що неможливо порівнювати політиків та урядовців, які прийшли після майдану, та тих, які були до 2014 року.

Нагадаємо, у мережі обговорюють заяву нардепа Тетяни Чорновол про можливу коаліцію партії Порошенка “ЄС” з “Опозиційним блоком” або “ОПЗЖ”.

3 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>