2.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Протестувальники перекрили дорогу навпроти кінотеатру «Київ» у столиці

Активісти, які протестують проти зміни орендаря кінотеатру «Київ», перекрили дорогу навпроти будівлі кінотеатру.

Про це повідомляє кореспондент Громадського з місця події.

Активісти перекрили вулицю Велику Васильківську.

Нагадаємо, в квітні мережа «Сінема Центр» виграла конкурс на оренду комунального кінотеатру «Київ», запропонувавши орендну плату у 45 разів більше, ніж попередній орендар.

Засновниками мережі Cinema City є колишні співвласники телеканалу «1+1» Олександр Роднянський і Борис Фуксман. Мережа має 3 кінотеатри у Києві, Одесі та Тернополі.

Раніше Фуксман заявив, що вони планують відкрити в приміщенні кінотеатру 4 додаткові зали. Нині там діє 3 зали.

У КМДА наголосили, що умови конкурсу прописані так, щоб зберегти «фестивальний та артхаусний профіль» кінотеатру. Зокрема, не менше 30% репертуару має припадати на український кінематограф. Крім того, орендар має співпрацювати з кінофестивалями та забезпечити вільний доступ до зал глядачів з інвалідністю.

Раніше київська влада повідомляла, що попередня компанія-орендар Культурний центр «Кінотеатр «Київ» платила за приміщення 47 тисяч на місяць. На новий конкурс компанія не подавала документів.

На початку січня влада Києва заявила, що може краще керувати кінотеатром «Київ»: теперішня команда комплексу не погоджується. У Департаменті комунальної власності Громадському повідомили, що оренду ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр Київ» продовжувати не будуть.

Будівля кінотеатру «Київ» перебуває у комунальній власності міста, а з 1999 року перебувала в користуванні товариства з обмеженою відповідальністю «Культурний центр «Кінотеатр «Київ». 4 січня у товариства закінчився договір оренди.

Раніше повідомлялось, що у кінотеатрі «Київ» трапились сутички між громадською вартою і активістами, які протестують проти зміни орендаря.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>