10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Рейдери захопили столичний кінотеатр

Прямо зараз відбувається рейдерське захоплення кінотеатру “Київ”, який знаходиться за адресою вул. Велика Васильківська, 19 у столиці.

Кореспондент ІНФОРМАТОРа, який присутній на місці подій повідомив, що за попередніми даними до будівлі кінотеатру зайшло багато людей у військовій формі і бронежилетах, вони озброєні скоріше за все травматичною зброєю.

На формі – нашивки з українським прапором, інших розпізнавальних знаків немає.

Точна кількість рейдерів також невідома. Вони закрили металеву решітку на підйомі до касового залу, забарикадувавшись у приміщенні закладу.

На місце події наразі прибули три загони поліції, також з’їжджаються люди і представники ЗМІ.

UPD: На сайті Київської міської ради рейдерське захоплення назвали “інвентаризацією”.

Виявилося, що саме КП “Київкінофільм” захопив кінотеатр “Київ”. Охороняє їх Муніципальна Варта зі спецзасобами. Представниця КП повідомила що у них все законно і вони проводять інвентаризацію. Невідома охорона – Муніципальна Варта – підрозділ поліції. Саме тому, за словами нашого кореспондента, патрульна поліція та слідчо-оперативна група, які приїхали на місце подій, нічого не роблять. Вони навіть не перевірили документи у осіб, які заблокували роботу кінотеатру.

“У кінотеатрі «Київ» Департаментом комунальної власності м. Києва та балансоутримувачем кінотеатру – комунальним підприємством «Київкінофільм» розпочато інвентаризацію і обстеження будівлі з метою уникнення незаконних знищень чи пошкоджень майна територіальної громади міста Києва.

Протягом квітня-травня 2019 року колишній орендодавець ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ» незаконно чинив перешкоди в доступі до приміщення комунального майна будівлі кінотеатру «Київ» комісії в складі працівників КП «Київкінофільм» і Департаменту комунальної власності м. Києва задля обстеження.

Нагадаємо, що за охорону пам’ятки архітектурного місцевого значення, а також діяльність кінотеатру «Київ» за призначенням та збереженням пам’ятки як такої, що належить територіальній громаді міста Києва, відповідає балансоутримувач – КП «Київкінофільм». Тож, за фактом недопуску складено відповідні Акти від 24.04.2019 р. і від 17.05.2019 р.

У разі придбання квитків на сьогоднішні сеанси ви маєте можливість їх повернути. Найближчим часом кінотеатр «Київ» продовжить свою роботу у звичному режимі”, – йдеться у повідомленні на сайті.

Фото – Роман Пєтушков

для ІНФОРМАТОРа

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>