12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Протестувальники оточили кабінет ректора КНУ та вимагають звільнення Портнова

Учасники акції “Ні Портнову в КНУ” з сутичками прорвалися в “Червоний корпус” університету та оточили кабінет ректора Леоніда Губерського та вимагають відібрати у екс-регіонала Андрія Портнова звання професора ВНЗ.

Про це повідомляє кореспондент ІНФОРМАТОРа з місця подій.

За його словами, декілька сотень студентів, активістів та випускників КНУ ім. Шевченка прийшли під головний корпус університету аби висловити свій протест діям ректора, який днями поновив екс-регіонала та соратника Віктора Януковича Андрія Портнова у якості професора закладу.

Оскільки жодної реакції з боку керівництва КНУ не відбулося, учасники мітингу спробували зайти всередину корпусу, внаслідок чого відбулися сутички.

https://www.facebook.com/informator.ukraine/videos/1043818339148137/

Близько 300 осіб таки змогли потрапити в будівлю і тепер оточили кабінет Леоніда Губерського – багаторічного ректора університету. Учасники акції заявили про те, що починають безстроковий сидячий протест, поки їх вимоги не буде почуто.

До акції долучилися члени націоналістичної організації “С14”, які наразі барикадують всі входи й виходи з “Червоного корпусу” КНУ. Підтримати студентство прийшла і нардеп від “Народного фронту” та випускниця КНУ Вікторія Сюмар, яка в коментарі ІНФОРМАТОРу розповіла про своє бачення конфлікту.

За її словами, молодь і зокрема студенти, завжди були рушійною силою змін в Україні: під час Помаранчевого Майдану та Революції гідності. Зважаючи на це, ігнорування вимог студентства, на думку Сюмар, може стати прикрою помилкою, яка точно матиме свої наслідки.

Нагадаємо, раніше ІНФОРМАТОР писав, що ректор КНУ поновив Андрія Портнова на посаді професора КНУ.

Фото, відео – Роман Пєтушков

для ІНФОРМАТОРа

6 КОМЕНТАРІ

  1. Я напевно чогось не розумію.Коли голосували за Зеленського ,казали ,що за нові лиця,за молодь.Зараз у коментах підтримують “нове лице”Портнова,і всі проти молоді(студентів).Щось пішло не так?

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>