Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський, 19 червня, повернув звання професора кафедри Конституційного права проросійському екс-регіоналу Андрію Портнову. Користувачі соцмереж, громадські активісти та студенти висловили своє обурення та збираються на акцію “Ні Портнову в КНУ”.

Акція відбувається 20 червня о 18-30 біля Червоного корпусу КНУ за вулицею Володимирська, 60 без партійної, організаційної символіки та прапорів.

Громадський активіст Андрій Кулібаба вимагає від ректора КНУ скасувати наказ про працевлаштування Портнова Андрія Володимировича на посаду професора кафедри конституційного права КНУ ім. Тараса Шевченка та публічно вибачитися.

“У разі незадоволення вимог учасники акції продовжуватимуть протест проти поновлення Андрія Портнова на посаду професора кафедри конституційного права КНУ ім. Тараса Шевченка”, – написав він.

Активіст Євромайдану, Голова Асоціації Українського молодіжного центру Олег Слабоспицький закликає усіх небайдужих долучитися до акції під Червоним корпусом університету в Києві.

“Ми маємо разом показати, що не допустимо повернення одіозного Андрія Портнова в рідний університет”, – пише активіст.

Координатор об’єднання “Січ” Сергій Мазур заявив, що студентам КНУ погрожують через заплановану акцію проти Андрія Портнова.

“Іван Голод. Студент КНУ ім.Шевченка. Один з організаторів акції “Ні Портнову в КНУ!” Вгадайте чому йому сьогодні погрожували охоронці університету і обіцяли незаліки. Сьогодні акція не лише про те, щоб звільнили Портнова, а й щоб підтримати таких студентів, яких адміністрація хоче поставити на місце. Не вийде. Приходьте. 18:30 Червоний корпус Шевченка. — разом з Іваном Голодом”, – написав Мазур.

Військова Окремого розвідувального батальйону десантно-штурмових військ ЗСУ Маруся Звіробій закликає підтримати акцію студентів.

“Підтримаємо їх достойну акцію “Ні Портнову в КНУ”! 18:30 Червоний корпус Шевченка. Йому сьогодні погрожували охоронці університету, а керівництво обіцяло незаліки. Поки вся країна імпотентно ковтає реваншистів, треба підтримати тих, хто має сміливість повставати”, – пише військова.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2238367789544912&set=a.487428464638862&type=3&theater

Науковий співробітник НАН України Олександр Алфьоров переконаний, що нині ситуація потребує солідарності усіх студентів.

“Нині ж йдеться про солідарність всіх теперішніх і колишніх студентів та людей, що не допустять реваншу в науці! Приєднуємось до акції КНУ”, – написав він.

https://www.facebook.com/oleksandr.alfyorov/posts/10157237864104757

Журналіст Віталій Гайдукевич вважає, що реванш — це не загроза, а даність.

“Реванш, це не загроза. Реванш, це даність. Він вже тут. Тільки не усі побачили. “Я в доміку” – не працює. Революція Гідності додала гідності далеко не усім. Більшість студентів нинішніх в 2013-14 роках були дітьми, революція пройшла повз них. Зараз вони воліють “не створювати собі проблем”. А викладацько-керівні кадри як були “в глибокому прогині” перед портновщиною, як явищем, так і лишилися”, – написав він.

https://www.facebook.com/v.gaydukevich/posts/2333964323329974

Керівник прес-служби політичної партії “Голос” Святослава Вакарчука Ярема Дух підтримує вимогу студентів про скасування призначення Андрія Портнова.

“І я, і мої колеги підтримуємо вимогу студентів про скасування призначення Андрія Портнова в Університет Шевченка і наші кандидати в депутати та волонтери будуть на акції “Ні Портнову в КНУ!” (без партійної символіки, звісно)”, – написав він.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10156050111116644&id=596246643

Активістка Христина Морозова, яка вчилася в КНУ ім. Тараса Шевченка переконана, що це перевірка університету на самоповагу.

“Я навчалася в Шевченка і мені соромно за новини про Портнова та юрфак. Що далі? Дамо Азірову звання почесного професора Інституту філології? Я бачила, на якій машині їздить наш ректор. Все це разом складається в дуже несимпатичну картинку. Дорогий універ, це перевірка на самоповагу”, – пише вона.

https://www.facebook.com/khrystyna.morozova/posts/2541867812524953

Громадський активіст Ілля Коротенко зробив короткий допис, що прийде сьогодні під Червоний корпус КНУ.

“Буду тут сьогодні”, – повідомив він.

https://www.facebook.com/illiakrotenko/posts/2481176371947647

Активісти навіть створили спеціальну рамку для фотографій у Facebook з написом #ні_Портнову в КНУ, повідомила Марина Мірзаєва.

“Встановлюйте собі рамки на основні світлини у підтримку сьогоднішньої акції Ні Портнову в КНУ”, – написала вона.

Довідково. Андрій Портнов — є проросійським політиком, який з квітня 2010 до кінця лютого був керівником Головного управління з питань судоустрою та заступником голови Адміністрації Віктора Януковича та членом Вищої ради юстиції. Саме завдяки його діям був встановлений абсолютний контроль за судовою системою режиму Януковича. Є одним з авторів законів 16 січня. Підозрюється ГПУ у причетності до масових вбивств активістів під час Євромайдану та розкраданні землі та об’єктів нерухомості в Межигір’ї.

Нагадаємо, чиновник адміністрації Януковича Портнов відновлений на посаді професора КНУ імені Тараса Шевченка.

18 КОМЕНТАРІ

  1. У нас за последние 5 лет столько активистов появилось и они везде по делу и без дела гавкают. Но только жизнь наша стала еще хуже ,чем прежде. Может хватит активистам за Петины деньги бегать по митингам,а работать и не колобродить народ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.