14.3 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Просування інтересів правопорушника: У Румунії двох екс-прокурорів звинувачують у створенні злочинного угруповання

Генеральна прокуратура Румунії звинувачує колишнього голову антикорупційного директорату Лучіана Оня (Lucian Onea) повіту Плоєшть та колишнього прокурора Мірчу Негулеску (Mircea Negulescu) в неналежному виконанні посадових обов’язків та створенні злочинної організації.  

Оня, Негулеску, а також ще трьом співробітникам Антикорупційного директорату у Плоєштах та трьом співробітникам місцевого суду було пред’явлено звинувачення у вчиненні злочинів: в неналежній участі та сприянні в просуванні інтересів правопорушника і співучасті у винесенні несправедливих судових рішень, – передає УНН.

Як повідомляє Генеральна прокуратура Румунії, з цього приводу порушено кримінальне провадження за звинуваченнями у створенні злочинного угрупування, а також компрометуванні органів судової влади.

За даними деяких ЗМІ, у 2015 році Оня та Негулеску начебто примушували екс-депутата Влада Косму (Vlad Cosma), погрожуючи йому кримінальним переслідуванням його сестри Андреї Косма, скласти фальшиві списки виборців в Республіці Молдова, які могли б отримати гроші в якості “виборчого хабаря”. Документи надсилалися факсом і поштою з Кишинева до Антикорупційного директорату в Плоєштах.

Нагадаємо, раніше очільниця антикорупційного управління Румунії подала у відставку.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>