12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Продан Оксана Петрівна

Продан Оксана Петрівна – український політик, громадський діяч, голова Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця».

IMG_6628

Фото: oksanaprodan.

Народилася 16 квітня 1974 в місті Чернівці.

Освіта

1996 — закінчила Чернівецький державний університет за спеціальністю «міжнародна економіка».

2000 — закінчила Інститут статистики, обліку та аудиту за фахом «аудитор», отримала сертифікат аудитора.

2002 — закінчила Чернівецький національний університет за спеціальністю «правознавство».

Кар’єра

Кар’єру розпочала в реальному секторі економіці — економістом в компанії «Укртранс-Чернівці».

В 2003 очолила компанію «СП Транс».

В 2004 призначена заступником директора «Укртранс-Чернівці». З 2008 року – адвокат.

Політична діяльність

В жовтні 2012 рок вперше балотувалася в парламент. Оксана Продан разом з Віталієм Кличко, Марією Матіос, Валентином Наливайченко і Віталієм Ковальчукомувійшла у першу п’ятірку виборчого списку партії «УДАР». У Верховній Раді України VII скликання Оксана Продан увійшла в склад Комітету з питань податкової та митної політики, обійнявши посаду першого заступника. За час роботи в парламенті Оксана Продан стала автором і співавтором 44 законопроектів, а також 525 поправок до законопроектів. За її участі було ліквідовано пільги народним депутатам, скасовано утилізаційний збір та акциз за переобладнання автомобілів, введено персональну фінансову відповідальність за чиновників за нанесення ним збитків, прийнято європейські правила виробництва харчової продукції, які захищають селян від чиновників, забезпечують якість продукції та створюють можливості для експорту в ЄС.

В 2014 році Оксана Продан повторно була обрана народним депутатом на позачергових парламентських виборах. Після підписання політичної угоди між партіями«УДАР» та «Солідарність» Оксана Продан балотувалася за списком Блоку Петра Порошенка (№15 в списку).

У Верховній Раді України VIII скликання Оксана Продан увійшла в склад Комітету з питань податкової та митної політики, де продовжила опікуватися питаннями законодавчого забезпечення економічних реформ. Зокрема, Оксана Продан виступала ініціатором 45 законопроектів, 10 з яких було прийнято. Серед них ті, які допомогли зберегти спрощену систему оподаткування для малого бізнесу, створити європейську систему регулювання виробництва харчових продуктів, відмінити заборону на продаж домашньої м’ясо-молочної продукції та ін. Також у Верховній Раді України VIII скликання Оксана Продан ініціювала та очолила міжфракційне депутатське об’єднання «Буковина» . Серед здобутків «Буковини» – сприяння у виділенні 700 млн. грн. на ремонт доріг Карпатського Єврорегіону, відкриття консульства Австрії в Чернівцях та ін.

Брала участь в конкурсі на посаду Голови Державної фіскальної служби України. Попри підтримку кандидатури Оксани Продан значною кількістю експертів та громадських діячів, на посаду голови ДФС було обрано Романа Насірова. Організація конкурсу викликала багато нарікань, а сама Оксана Продан звинуватила прем’єр-міністра Арсенія Яценюка в небажанні змінити існуючу корупційну та каральну модель роботи ДФС.

Родина

Заміжня, має двох доньок, – , – повідомляє Вікіпедія.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>