15.4 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Президент Румунії відмовився звільняти генпрокурора, який критикував уряд

Президент Румунії Клаус Йоганніс відхилив вимогу міністра юстиції звільнити генерального прокурора Августина Лазара.

Йоганніс заявив, що не буде звільняти Лазара, який критикувава урядову судову реформу і заявляв, що вона ускладнить переслідування вищих посадових осіб за корупцію, – передає Європейська правда.

Минулого місяця міністр юстиції Тудорел Тоадер попросив Йоганніса звільнити Лазара з посади на основі 63-сторінкового звіту, в якому стверджувалося, що він не впорався зі своїими обов’язками.

Але Йоганніс сказав, що Лазар “робить дуже хорошу роботу, і ця так звана оцінка міністра юстиції не дотримується правових принципів”.

Йоганніс також відхилив повторне прохання Тоадера про призначення на посаду головного прокурора Національної дирекції з питань боротьби з корупцією обласного прокурора Адіни Флорі.

Йоганніс назвав “дуже дивним”, що Тудорел знову подав її кандидатуру після того, як президент сказав минулого місяця, що вона не має юридичної кваліфікації для цієї посади.

Минулого року Тудорел домігся звільнення колишнього головного прокурора з протидії корупції Лаури Кодрути Ковеші, стверджуючи, що вона неправильно керує установою і зловживала владою.

США та ЄС, однак, похвалили Ковеші, яка була рушійною силою корупційних переслідувань сотень румунських чиновників за останні роки.

Нагадаємо, у Румунії збираються судити лідерів революції, яка повалила режим Чаушеску.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>