1.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Президент Грузії виступила проти розміщення в країні військових баз США

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі вважає недоцільним розміщення в країні американських військових баз, на чому наполягають багато грузинських політиків.

Про це грузинський лідер заявила в інтерв’ю Голосу Америки.

«Не думаю, що це буде рекомендовано. Нам не потрібно робити кроки, які можуть бути розцінені як провокації, і я не думаю, що США готові до розміщення тут військової бази, яка, ймовірно, викличе реакцію як з боку Росії, так і з боку… терористичних рухів, які дуже активні в цьому регіоні», – сказала Зурабішвілі.

Вона також нагадала, що США ніколи не зверталися до грузинського керівництва з пропозицією про розміщення військових баз в Грузії.

Як повідомляє Радіо Свобода, опозиція висловила протест і здивування заявою президента. Один із засновників парламентської партії «Європейська Грузія», колишній секретар Ради національної безпеки Гіга Бокерія сказав журналістам, що Саломе Зурабішвілі, кандидатуру якої на виборах 2018 року підтримала владна партія «Грузинська мрія», «грає на руку Володимиру Путіну, виступаючи проти розміщення військових баз дружньої держави, здатної захистити країну від чергової російської агресії».

Нагадаємо, раніше Грузія не дозволила в’їзд путінським байкерам.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>