2.9 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Президент Бразилії звільнив радника після скандалу з фінансуванням партії

Президент Бразилії Жаїр Болсонару звільнив свого радника і ключового політичного союзника Густаво Бебіанно через скандал щодо фінансування соціал-ліберальної партії, яку очолював Беббіано. Це перша відставка в адміністрації Болсонару.

Інформація про звільнення радника бразильського президента розмістили 18 лютого в офіційному повідомленні прес-служби глави держави, — повідомляє Громадське.

«Президент вдячний Бебіанно за його наполегливу працю і зичить йому успіхів на подальшому шляху», — йдеться в документі.

Водночас сам Болсонару записав відеоповідомлення, у якому пояснив відставку чиновника «серйозними суперечностями», що виникли минулого тижня.

Прес-секретар президента наголосив, що соціал-ліберальна партія, від якої Жаїр Болсонару балотувався на пост президента і яку очолював Густаво Бебіанно, нібито неправильно використовувала свої кошти на передвиборчу кампанію.

Після набуття президентських повноважень Болсонару призначив Бебіанно на високу посаду у своїй адміністрації. Але кілька тижнів тому довкола імені чиновника стався скандал, пов’язаний із фінансуванням партії.

Нагадаємо, колишній президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва засуджений до 12 років і 11 місяців в’язниці за звинуваченням у корупції та відмиванні грошей.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>