5.5 C
Kyiv
Вівторок, 19 Березня, 2024

Представника МЗС РФ Марію Захарову викрили у маніпуляціях щодо полонених українських моряків

Офіційного представника МЗС Росії Марію Захарову викрили у маніпуляціях і брехні в питанні звільнення утримуваних в РФ військовополонених українських моряків.

На своїй сторінці в Facebook спікер російського зовнішньополітичного відомства заявила, що Росія нібито звернулася до України з нотою, в якій запропонувала вирішити питання повернення захоплених в районі Керченської протоки бранців, але у відповідь отримала відмову, – пише Сьогодні.

“Україна не має наміру приймати пропозицію Росії щодо затриманих в Керченській протоці українських моряків, що міститься в отриманій Києвом ноті російського зовнішньополітичного відомства”, – нібито відповів їй міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

https://www.facebook.com/maria.zakharova.167/posts/10219916839221047

 

У відповідь на це український журналіст Руслан Цимбалюк закликав Захарову спершу опублікувати текст ноти, а також назвав її пропагандисткою та маніпулятором, оскільки Росія пов’язує звільнення українських моряків з визнанням незаконної російської анексії Криму.

“Ви професіонал-маніпулятор, волаєте до почуттів, а самі вимагаєте політичних поступок і визнання “кримнаш”. Виконуйте рішення Трибуналу (шкода, що цього разу він не Гаазький)!”- нагадав Цимбалюк у своєму Facebook про рішення Морського трибуналу ООН по українських моряках.

Він також зазначив, що навіть президент РФ Володимир Путін визнав, що українські моряки були захоплені “в районі Керченської протоки”, а не в самій протоці.

“Вам не умови чергові потрібно висувати, а відпустити їх”, – додав журналіст.

Нагадаємо, раніше в МЗС України підтвердили отримання ноти з Росії по моряках. У ній йдеться про надання українською стороною письмових гарантій участі України в продовженні кримінального переслідування українських моряків відповідно до російського законодавства.

Раніше повідомлялося, що чотирьох полонених з ЛДНР передадуть Україні.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>