9.8 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Представник України запропонував позбавити Росію права вето у Раді безпеки ООН

Чим менше спротиву чиниться щодо Росії, тим більше вона відходить від міжнародної системи прав і норм.

Представник України запропонував в ООН позбавити Росію права вето під час обговорення в Раді безпеки питань, що стосуються російської агресії проти України.

Про це повідомляє «Українська правда».

Таку заяву 15 березня зробив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця на спеціальному засіданні в Раді безпеки ООН, присвяченому п’ятиріччю російської анексії Криму.

У своєму виступі Кислиця процитував слова Президента України Петра Порошенка про те, що «настав час, щоб Росію поставили на місце».

«На наш погляд, виконання статті 27 статуту, в якій мовиться, що член Ради безпеки, який є стороною в суперечці, має утримуватися від голосування, так само актуальне, як і було раніше. Ми вважаємо, що франко-мексиканська ініціатива щодо припинення дії вето в контексті масштабних злодіянь — це крок у правильному напрямку, в загальному контексті зусиль для реформування Ради безпеки», — заявив Кислиця.

«Якби держава-агресор не володіла правом вето, вже були б миротворчі сили з повноцінним мандатом Ради безпеки на всіх окупованих територіях, в т. ч. українсько-російському кордоні», — пояснив він.

Чиновник додав, що чим менше спротиву чиниться щодо Росії, тим більше вона відходить від міжнародної системи прав і норм.

Раніше повідомлялося, що ПЦУ поскаржилася в ООН і ОБСЄ через тиск на українську церкву.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>