15.4 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Правозахисник із Луганщини подав позов проти Зеленського через виступ російською мовою

Правозахисник Сергій Мельничук подав позов до Верховного суду України, в якому просить визнати як протиправний виступ президента Володимира Зеленського 23 травня 2019 року недержавною мовою на форумі інтернет-діячів іForum-2019.

У тексті позову, який є в розпорядженні Радіо Свобода, він просить Верховний суд України:

  • визнати спілкування президента України Володимира Зеленського 23 травня 2019 року на форумі інтернет-діячів іForum-2019 недержавною мовою – протиправним;
  • зобов’язати президента України Володимира Зеленського утриматися від спілкування недержаною мовою на всій території України при здійсненні повноважень президента України.

Сам правозахисник на своїй сторінці у Facebook повідомив: «Сьогодні подав адміністративний позов проти президента України – Володимира Зеленського. Незважаючи на те, що закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» набирає силу закону 16 липня, я звернувся до суду на підставі Конституції України, статті 8: «Норми Конституції України є нормами прямої дії. Звернення до суду для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі Конституції України гарантується».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2287823187964132&id=100002094192195

Правозахисник Сергій Мельник родом із Луганська, він є лауреатом премії Олекси Гірника та автором книжки «Моя боротьба за мову».

Раніше повідомлялося, що львів’янин готовий судитися із Зеленським за виступ російською мовою на iForum. Окрім того, Львівська облрада вимагає від Зеленського розмовляти українською мовою.

59 КОМЕНТАРІ

  1. Стесняюсь спросить: с каких пор Луганск начал говорить украинской мовой? Порохоботы расслабьтесь, Саакашвили уже приземлился и мечтает вывести Петю на чистую воду.Молите бога, что бы только его, он мужик горячий и любит наказывать оптом.Держитесь!А мы порадуемся, что бы не врали. НЕ БЫЛА СТОРОННИЦЕЙ СААКАШВИЛИ, НО СЕГОДНЯ МНЕ ОЧЕНЬ ДАЖЕ СИМПАТИЧНЫ ТЕ МЕТОДЫ, КОТОРЫЕ МОГУТ ОТРАЗИТСЯ НА вас. Мишико, а можно этого брехуна первым наказать?Я даже не пожалею стульев(я же не Петя, Который спер стулья, я свои отдам) для методов воспитание лжеца

  2. Нина, пришла пора сказать тебе правду – малого того, что ты уродливая и тупая, так твои родители были братом и сестрой.

  3. Уже одно только слово ” мова” приводит в ярость!!! Задрали!!! То рубашка не такая,то подпрыгнул,то посмотрел не так!!! Сегодня заговорил не на мове,завтра в Раду пришел не в вышиванке….он такой,как есть!!! Ну вот такой!!!и ни под кого подстраиваться не будет!!! Дайте человеку работать!!

  4. Подай на меня. Я постоянно говорю на русском. А ты Мельничук просто пиарщик и встретимся когда-то в новой жизни

  5. Брюханов Олексантр Вы когда-нибудь в Луганске были?Там абсолютно русскоговорящне население и именно из языка все и произошло.А если Вы автор, то советую-готовьте вазелин.Знаете ли с Мишиными методами Вам он очень пригодится.Будете знать как врать.

  6. Нехай краще подасть позов, що пенсія не може бути менше ніж 5 Дол в день!!!
    Зробить добре діло мільйонам пенсіонерів!!!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>