15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Львівська облрада вимагає від Зеленського розмовляти українською мовою

На сесії Львівської обласної ради у вівторок, 28 травня, депутати одноголосно ухвалили звернення до президента України Володимира Зеленського щодо недопущення ігнорування статусу державної мови та використання її у його публічній діяльності.

Як повідомляє “Радіо Свобода”, львівські депутати нагадують новообраному президентові, що він у публічних промовах порушує українське законодавство щодо обов’язкового використання державної мови у виступах, коментарях та інтерв’ю, що, своєю чергою, порушує права громадян на отримання такої інформації та її розуміння.

“Ми, депутати Львівської обласної ради, вважаємо, що президент воюючої держави зобов’язаний повністю виключити російську мову з власного вживання у публічних сферах суспільного життя, як офіційну мову Росії – держави-агресора”, – йдеться у зверненні.

Також депутати у своєму зверненні до Верховної Ради і президента вказують на неприпустимість виносити на референдум питання про укладення мирних домовленостей із Росією, а також щодо призначення на посади осіб, які підпадають під дію закону “Про очищення влади”.

Раніше ми писали, що українці запустили петицію з жорсткими вимогами до Зеленського.

36 КОМЕНТАРІ

  1. Ребята расслабьтесь,Вы сейчас на 3 плане.К нам едит Саакашвили и скора вся Украина будет смотреть как будут бежать Порошенко и ко, сверкая пятнами. Лучше готовьте поп корн

  2. Тетяна Лещенко свинарчуки как раз разговаривали на украинском и ето им не мешало заниматься марадерством,не имеет значение на каком язьіке говоришь, а что сделал для Украиньі

  3. Львов заткнитесь! параше указания будете давать! Вже мову сплюндрували, зробили її польсько-румунсько-угорською. Задоволені? Чи ще не все?

  4. Ви там шо??? Усі подуріли??? Справа не в мові, справа в тім ким ти себе відчуваеш. А на передовій усі розмовляють українською, це вам тоді не заважає??? Схаменіться. Зараз ви починаєте росхитувати Україну, навіщо???

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>