16.5 C
Kyiv
Вівторок, 16 Квітня, 2024

Посол США передала мені список людей, щодо яких не можна вести слідство, – Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко в інтерв’ю The Hill заявив, що посолСША Марі Йованович передала йому список людей, щодо яких не можна вести слідство. Державний департамент США назвав таку заяву «відвертою вигадкою».

Про це пише “Громадське”.

«На жаль, з першої зустрічі з послом США в Києві (Марі Йованович — ред.) дала мені список людей, щодо яких ми не маємо вести слідство», — сказав Луценко.

Він назвав це неприпустимим — «ніхто в цій країні, ані наш президент, ані наш парламент, ані наш посол не перешкодять мені розслідувати, чи був злочин».

Державний департамент США звернув увагу на заяву і назвав її «відвертою вигадкою», зазначивши, що країна не надає жодної допомоги Генеральній прокуратурі. Хоча раніше намагалися «підтримати» реформу сфери юстиції.

«Коли політична воля для справжніх реформ в кількох генпрокурорів, які змінювали одне одного, виявилася недостатньою, ми скористалися нашою відповідальністю перед американськими платниками податків і перенаправили допомогу більш продуктивним проектам», — вказали у Держдепі.

Також генеральний прокурор в інтерв’ю розповів, що не отримав майже 4 мільйони доларів, виділених посольством США.

«Насправді, ми отримали від листа посольства США, від посла, що гроші, про які ми говоримо, були під повним контролем посольства США, і що Посольство США не вимагало нашої правової оцінки цих фактів. Ситуація була досить дивною, тому що кошти, про які ми говоримо, були призначені для Генеральної прокуратури, і ми сказали, що ми ніколи не бачили їх, і посольство США відповіло, що проблем немає», — сказав Луценко.

Як повідомлялося, Мосійчук вимагає пояснень, чому посол США втручається у внутрішні справи України.

69 КОМЕНТАРІ

  1. И вы считаете что к нам вмешивается Россия а как бы американцысотреагировали если бы посол Украины передал список людей по которым нельзя производить следственные действия так мы что уже очередной штат Америки вот это да мы кто колония капец

  2. Наталія Витіск я бы не удивилась изначально было понятно чей сценарий был на майдане кто заказывал музыку и кто платил правду не спрячеш она как шыло все равно вылезет

  3. Ну,хорошо,есть список ( 10-20 ……40чел) неприкасаемых,а остальные чего не сидят? Да и такого не может быть,чтобы Америка дала список, наоборот она дала список, кого в первую очередь нужно посадить Это же надо такое сочинить Луценку?

  4. Юлку, Юлку !
    Хто ж брехуном був в твоїй сім’ї ?
    Мати, чи батько, а можливо дід з бабою, що так гени передались тобі брехунови !

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>