3.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Порошенко вирішив перевірити керівників “Укроборонпрому” на поліграфі

Петро Порошенко вирішив перевірити на поліграфі керівників державних підприємств оборонно-промислового комплексу. Чи допоможе розслідуванню це дослідження і чому президент вирішив зробити це лише 2 квітня — далі у матеріалі.

Зауважимо, що президент вирішив перевірити на поліграфі керівників “Укроборонпрому” не після оприлюднення розслідування та не після акцій “Азовського руху”, а саме після результатів першого туру виборів президента, коли він заявив, що “почув людей”.


Здавалося б, що президент має запас довіри у суспільстві та може встигнути виправити ситуацію, але замість того, щоб забезпечити прозоре розслідування, він намагається вдати, що залишається гарантом прав та контролює ситуацію. Чому це не так? На це є дві прості причини.

По-перше, президент пропонує передати результати досліджень СБУ, яка вже втратила довіру через корупційний скандал. Навіть голова Державного бюро розслідувань Роман Труба на засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради заявив, що розслідуванням будуть займатися ДБР з Національною поліцією, бо інші органи вже дискредитували себе. Тому не варто чекати, що СБУ, яка знала про схему постачання контрабанди з Росії та контролює роботу “Укроборонпрому”, об’єктивно відреагує на цю інформацію.

По-друге, поліграф дуже легко пройти без жодних наслідків. Цей метод не є науковим, тому покладатися на нього, замість проведення неупередженого розслідування, не має жодних підстав. Скоріше, це спроба сподобатися виборцям, які хочуть вірити у те, що винні у розкраданні оборонного бюджету країни будуть покарані.

Раніше соціолог повідомив, що Порошенко працюватиме зі страхом виборців перед Росією, а Зеленський – із запитом на зміни.

Дмитро Олійник

для ІНФОРМАТОРа

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>