14.8 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Політв’язню Бекірову пропонують визнати провину в обмін на домашній арешт, – адкокат

Російський слідчий пропонує тяжкохворому кримськотатарському активісту Едему Бекірову, якого російська окупаційна влада звинувачує у незаконному зберіганні боєприпасів та вибухівки, визнати провину в обмін на зміну запобіжного заходу з утримання в СІЗО на домашній арешт.

Про це в коментарі виданню “Крим.Реалії” заявив адвокат Бекірова Іслям Веліляєв.

“Під час ознайомлення захисту з експертизами, слідчий вчергове запропонував Бекірову визнати провину. Визнаєш вину – відразу домашній арешт. Едем-ага повторив, що він не робив того, що йому закидають, і взагалі ніколи в житті такої кількості боєприпасів не бачив.

Я, як адвокат, запитав слідчого, що буде далі після визнання провини? Простого визнання мало. Далі вони зажадають назвати прізвища наших лідерів як замовників”, – розповів адвокат.

За словами Веліляєва, слідство перебуває на стадії завершення, але слідчий навмисно затягує слідчі заходи, які залишилися, щоб були підстави для продовження арешту Бекірову.

“Термін у СІЗО добігає кінця – ніякі заходи слідчий не проводить, процес затягується. Сподіваюся, цього разу суд нас почує і переведе Едема-ага під домашній арешт. Захист зі свого боку робить для цього всі необхідні дії”, – зазначив захисник політв’язня.

Публічних коментарів російського слідчого у справі Бекірова поки немає.

Раніше повідомлялося, що на адвокатів полонених моряків прямо в суді спустили собаку.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>