14.9 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

Поліція Київщини оголосила підозру кандидату в народні депутати

Поліція Білоцерківщини зафіксувала факт використання одним із кандидатів у народні депутати графічних елементів, зовні схожих на офіційну символіку однієї із політичних партій.

Як повідомили в поліції Київської області, за матеріалами перевірки відкрите кримінальне провадження за статтею «Перешкоджання здійсненню виборчого права» Кримінального кодексу.

Під час досудового розслідування поліцейські неодноразово викликали кандидата на допит в якості свідка, проте той не з’являвся та на виклики не реагував.

У зв’язку з цим слідчий звернувся до суду про примусову доставку чоловіка в поліцію. Коли оголошували ухвалу суду, кандидат відмовився її отримувати.

«Після попередження припинити вчиняти протиправні дії, кандидату зачитали ухвалу та запросили до відділу поліції, де він надав покази слідчому», — йдеться у повідомленні.

У підсумку кандидату повідомили про підозру за статтею 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, радник Зеленського заявив, що планується ліквідування Мінінформполітики.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>