9.8 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Радник Зеленського заявив, що планується ліквідування Мінінформполітики

Команда Президента України Володимира Зеленського планує ліквідувати Міністерство інформаційної політики, а також об’єднати Національну раду з питань телебачення і радіомовлення з Державним комітетом телебачення і радіомовлення.

Про це заявив радник команди Президента України Володимира Зеленського з політичних питань Микита Потураєв під час експертної зустрічі “Деолігархізація медіа: як забезпечити незалежність ЗМІ від їхніх власників?” 15 липня, повідомляє “Детектор медіа”.

“МІП ми плануємо перезавантажити у нуль”, – сказав він.

Потураєв повідомив, що в планах президентської команди – об’єднання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (незалежний регуляторний орган) і Державного комітету телебачення і радіомовлення (орган виконавчої влади).

“У нас є ідея об’єднання Держкомтелерадіо та Нацради. Тому що в Держкомтелерадіо мало господарських функцій. Треба зміцнити в тому числі і фінансово, особовий склад. Також ми маємо забезпечити незалежність регулятора”, – сказав він.

За його словами, зараз у команді Президента обговорюють різні можливості зміни квотного принципу формування Нацради. Зокрема, по троє членів регулятора можуть призначати Президент, парламент і Кабмін. Однак остаточне рішення ще не узгоджено.

Потураєв додав, що в оновленого регулятора мають бути розширені функції.

На запитання, яким чином планується об’єднати Нацраду і Держкомтелерадіо, Потураєв відповів, що шляхом змін до Конституції. При цьому, на думку Потураєва, регулятор має залишатись конституційним органом.

Раніше ми писали про те, що на сайті президента з’явився указ про святкування Дня Незалежності.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>