6.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Польща проситиме ЄС скасувати плату за роумінг для українців

Польща ініціюватиме низку нових пропозицій з боку ЄС для країн Східного партнерства для підвищення статусу цього проекту.

Про це розповів заступник міністра закордонних справ Польщі зі східних питань Марцін Пшидач в інтерв’ю місцевій агенції PAP, пише “Укрінформ”.

“З одного боку йдеться про зближення правових систем країн-партнерів до європейських систем, про моніторинг їх поступу у втіленні європейського доробку. Друга пропозиція Польщі – це ставка на галузеву співпрацю”, – заявив Пшидач.

Він визнав, що якщо країни Східного партнерства не можуть повністю адаптуватися до європейських стандартів, то це може бути зроблено, принаймні, в окремих секторах.

Прикладом таких дій він назвав, зокрема, скасування оплати за дзвінки в роумінгу, що відчули б на собі прості люди, зокрема українці, які проживають в Польщі. Іншим прикладом він назвав інвестиції в інфраструктурні проекти, що фізично зблизило б країни Партнерства до ЄС.

Пшидач зазначив, що можна було б також встановити ротаційне головування в рамках Східного партнерства, що збільшило б рівень відповідальності цих країн за подальший розвиток цієї ініціативи. Крім того, йдеться про дозвіл участі країн Партнерства в окремих форумах ЄС.

Нагадаємо, Східне партнерство у 2009 році ініціювали Польща та Швеція. Його мета – зблизити шість пострадянських країн (Україну, Грузію, Молдову, Азербайджан, Білорусь та Вірменію) з Європейським Союзом.

У країнах Євросоюзу раніше скасували плату за роумінг, що дозволяє жителям однієї країни Євросоюзу, перебуваючи в іншій країні Євросоюзу, телефонувати зі свого мобільного номера за “домашніми” тарифами.

Нагадаємо, у Північній Македонії розпочався перший тур виборів нового президента країни. На посаду голови держави претендують всього три кандидати.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>