8.7 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Підтримка Садового не виручить Гриценка, – експерт

Зняття з виборчих перегонів мера Львова Андрія Садового на користь Анатолія Гриценка не додасть останньому значної підтримки виборців і не вплине на розстановку у президентському рейтингу.

Про це у коментарі виданню ІНФОРМАТОР сказав політичний експерт Мар’ян Ощановський.

За його словами, справа в тому, що у Садового і Гриценка різний виборець. «У Садового молодший виборець. Крім того, виборець Гриценка схильний підтримувати «сильну руку», тоді як прихильник Садового – ліберал», – сказав він.

Експерт зазначив, що про це, зокрема, свідчать останні результати дослідження соціологічної групи «Рейтинг», яке показало, що лише 11% виборців Садового готові проголосувати за Гриценка, якщо їхній кандидат не буде брати участі у виборах.

Також експерт не погодився з тезою, що після того, як Садовий знявся на користь Гриценка, виборці, які сумнівалися чи голосувати за очільника «Громадянської позиції», проголосують за нього, бо, мовляв, «тепер у їхнього кандидата з’явився шанс на вихід у другий тур».

«По-перше, відрив між кандидатами у президенти занадто великий, аби в Гриценка з’явився хоча б теоретичний шанс на вихід в другий тур. По-друге, лише 1,2% виборців вірять у перемогу Гриценка на презинтських виборах, а це занадто мало, щоби за чотири тижні до виборів з’явилася критична маса людей, які повірять у його перемогу», – зазначив він.

Експерт вважає, що виручила Гриценка не стільки підтримка Садового, скільки розслідування про розкрадання коштів в оборонній сфері, до якого причетний наближений до Порошенка вже колишній заступник секретаря РНБО Олег Гладковський.

«На початку лютого Юрій Луценко заявляв, що правоохоронні органи візьмуться за перевірки колишніх міністрів оборони, аби з’ясувати, хто став причиною знищення української армії. Зрозуміло, що в першу чергу інформаційний удар планувалося нанести по Анатолію Гриценку. Тепер-то владі незручно буде розповідати про розкрадання «оборонки» попередниками, коли як контраргумент є Гладковський», – пояснив Ощановський.

Пройдіть тест і перевірте, що ви знаєте про кандидата в президенти Анатолія Гриценка.

2 КОМЕНТАРІ

  1. Не кажіть ,,Гоп!”, поки нічого не знаєте. А от чи буде в майбутньому цим вибором задоволений народ?… Це вже інше питання.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>