5 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Під люстрацію, запропоновану Зеленським, підпадають нещодавно призначені ним же люди, – Бутусов

Той, хто готував цей текст виступу Зеленському, чомусь забув внести в список люстрованих голів обласних державних адміністрацій.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Юрій Бутусов.

“Президент Володимир Зеленський заявив сьогодні, що збирається люструвати всіх керівників України в 2014-2019-му роках – Президента України, Голову Верховної Ради, Генерального прокурора, Голову СБУ, голів Антимонопольного комітету і Фонду державного майна, голів Державної фіскальної служби і митниці, Секретаря РНБО, керівників оборонних підприємств, народних депутатів України та членів Кабінету міністрів. Кумедно, але серед тих, кого зібрався люструвати президент, за його логікою, мають бути і три його соратники, яких він щойно призначив – секретар РНБО Данилюк був міністром фінансів, глава наглядової ради “Укроборонпрому” Айварас Абромавичус був міністром економіки, глава Служби зовнішньої розвідки Владислав Бухарєв був народним депутатом”, – підкреслив журналіст.

“Цей парадокс президент у виступі чомусь не пояснив. Незрозуміла взагалі фраза щодо люстрації керівництва оборонних підприємств. А з якого дива люструвати, наприклад, директора КБ “Луч” Коростельова, якщо його підприємство – прибуткове, і успішно озброює армію, і його ракети активно закуповуються за кордоном? Чи список люстрованих ще буде уточнюватися? Той, хто готував цей текст виступу Зеленському, чомусь забув внести в список люстрованих голів обласних державних адміністрацій. Напевно, на відміну від президента і Кабміну, вони ні в чому поганому не були помічені. Оце пощастило Ігорю Валерійовичу, так пощастило”, – зазначив Бутусов.

Як повідомлялося раніше, команда Зеленського розробила законопроект, згідно з яким під люстрацію потрапляють особи, які в період з 23 лютого 2014 по 19 травня 2019 р обіймали посади Президента України, Голови Верховної Ради, Генерального прокурора, Голови СБУ, голів Антимонопольного комітету і Фонду державного майна, голів Державної фіскальної служби і митниці, Секретаря РНБО, керівників оборонних підприємств.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>