7.1 C
Kyiv
Четвер, 18 Квітня, 2024

Під КМДА протестували проти захоплення кінотеатру “Київ”

Біля будинку Київської міської державної адміністрації зібралися активісти, щоб висловили свою незгоду з діями комунального підприємства “Київкінофільм”, яке силами муніципальної охорони захопило Культурний центр Київ.

Раніше ІНФОРМАТОР повідомляв про ситуацію, коли до будівлі кінотеатру зайшли люди у військовій формі, бронежилетах і з травматичною зброєю.

Фото – Роман Пєтушков

Активісти вважають такі дії незаконними, адже засідання суду щодо кінотеатру повинно відбутися тільки 18 червня. Один з ініціаторів акції, кінорежисер Олексій Радинський розповів, що спілкувався з представниками “Муніципальної варти”, які взяли кінотеатр “Київ” під свій контроль. За його словами, представники охорони спілкуються лише погрозами, а також застосовували силу до активіста.

“В минулу п’ятницю кінотеатр було захоплено озброєними людьми з незаконної організації “Муніципальна варта”. Взагалі природні підстави для існування цієї організації дуже сумнівні. До цієї організації входять неонацисти, представники ультраправих угруповань, в тому числі і “С14”, яка влаштовувала ромські погроми та інші злочини. Ця організація є кишеньковими “тітушками” мера Кличка, який вважає нормальним їх оформлювати як свою муніципальну поліцію. Зараз іде мова не лише про збереження кінотеатру, а про свавілля, яке ми бачимо у виконанні міської влади. Я вважаю, що до вимог акції треба додати вимогу ліквідації цієї незаконної організації та усунення Кличка з посади мера Києва”, – повідомив кінорежисер.

На думку ініціатора акції, між владою та громадянами немає комунікації, а захоплення кінотеатру силами “Муніципальної варти” є спробою тиску на суд.

“Мерія Кличка взагалі не спілкується з громадянами. Не знаю про що зараз можна спілкуватися з представниками влади, іде судовий процес, а мерія намагається продемонструвати силу і таким чином схилити суд на свій бік, тому що суд в нашій країні часто приймає такі рішення, які підтримують особи зі статусом-кво. Якби кінотеатр контролювався колишнім орендатором, швидше за все, суд став би на його сторону. Зараз суду показують, що все вже віджато і нічого не можна змінити”, – розповів кінорежисер.

Проте представники влади вважають, що все робиться за законом. Юрист, який займається питанням кінотеатру “Київ”, розповів, що орендатор не надав доступу до приміщення для інвентаризації.

“Цей об’єкт повинен бути повернений, утворюється комісія, куди повинні увійти члени ТОВ “Культурний центр кінотеатру Київ”. На жаль, не всі члени цього ТОВ підписали акт. Директор ТОВ цей акт не підписала. Це перше. Друге. Чому повинна бути проведена інвентаризація. На конкурсних засадах був укладений договір з новим орендарем і коли ми йому передаємо об’єкт в нову оренду, особа, яка приймає об’єкт в оренду, має знати що вона приймає, в якому стані, а ми – що і в якому стані передали. Це вимоги закону”, – пояснив свою позицію юрист.

Наразі судові засідання досі тривають і невідомо на чию сторону стане суд. Влада займає принципову позицію, тож активістам залишається чекати лише справедливого рішення суду.

Дмитро Олійник

Для ІНФОРМАТОРа

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>