11 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

“Перетворилися на тюхтіїв!” Ніцой жорстко пройшлася по українцях через мову

Письменниця Лариса Ніцой присоромила українців за надто мляву боротьбу за власну мову. Вона поставила їм за приклад Казахстан, де кандидата на пост президента країни не допустили до виборів через незнання державної мови.

Емоційне звернення до співвітчизників Ніцой опублікувала на своїй сторінці у Facebook, підкресливши, що українці майже втратили свої риси справжніх борців.

“Нате, українці. Втирайтеся. Обговорюйте і далі, чи на часі українська мова, чи розколює або не розколює вона українців, це “язик вражди” або щось іще там”, — обурилася письменниця.

Вона додала, що їй хочеться лізти на стіни від відчаю через безвольність українського народу в питаннях, які стосуються його культурного розвитку і становлення як самобутньої структури.

“Як? Як із лицарів — грози тевтонців, як із чубатих воїнів, яких наймала Європа для перемог, ми перетворилися на тюхтіїв, які тільки й можуть, що втиратися від плювків та мимрити на своє виправдання: “Та ми тут своє хочемо, хоч крихту, можна? Ну, будь ласонька, ми будемо хороші, слухняненькі…” — розкритикувала Ніцой українців.

Нагадаємо, українська письменниця Лариса Ніцой звернулася із жорсткою критикою до українців. Вона обурилася їхньою терплячістю щодо російської експансії у культурній сфері.

55 КОМЕНТАРІ

  1. Всядтеся вже пані Ніцой з мовним питанням.Такі склалися в нашій країні умови,але поступово все налагодиться, молодь вже вивчає в навчальних закладах глибоко українську.А на даний момент треба рятувати країну від ворога та економічного краху,викорінити корупцію.

  2. Я цілком підтримувала пані Ніцой у її відстоюванні мови. Але коли вже занадто, то, як кажуть, не здраво. Коли їжу пхають великими шматками у горло, то можна викликати блювоту. От такі старанні патріоти і можуть викликати зворотній процес, коли замість цікавості і поваги до мови у людей виникне спротив до такої примусової українізації. Мене саму вже нудить від її завзятості. І якщо моя українська погана, вкажіть мені на це. Що я ще можу бути винна таким, як пані Ніцой?

  3. Анна Адамчук дуже вдале порiвняння, i нудить вiд у цього не тiльки Вас. Мову любимо I поважаемо, та коли тебе цi ура-патрiоти постiйно пхають носом у це питания, та вже дiстало

  4. ТО ВЫШИВАНКУ НАВЯЗЫВАЛИ, ТЕПЕР МОВА. Я ГОВОРЮ НА СУРЖИКУ И ДОМА СЕМЬЯ НА УКРАИНСКОМ ДОЧКИ, А ЗЯТИ НА РУССКОМ, ВСЕ ВСЕХ ПОНИМАЕМ. А ПИШУ НА РУССКОМ, МНЕ УДОБНЕЕ. ТАК ЭТО ПРЕСТУПЛЕНИЕ, Я МОСКАЛЬКА, МОЖЕТ ПРОДАЛАСЬ МОСКАЛЯМ. НЕ СХОДИТЕ С УМА, ЭТО ДЕЛО КАЖДОГО, НЕ НАВЯЗЫВАЙТЕ СВОЕ, У НАС ЕСТЬ НАШЕ

  5. та заспокойтесь, пани! вси мы знаемо украинську! тилькы мову нашу, ридну! Мову Шевченка, Малышка! а оту мову, що выгадалы депутаты в Ради, выбачайте, розмовляйте миж собою з пани Фарион? и ще: займиться чимсь корысным у своему житти, бо всих дистало ваше брызкання отрутою. сподиваюсь, вы розумиетэ?

  6. Я никогда не разделяла на восточных и на западных .Но когда запод начал кричать за мову, за патриотизм, за национализм, тогда яе могу понять, как настоящие патриоты своей страны допустили уничтожению своего края.Вырубку леса, что привело к катострофе.Значит мова является прекрытием своих грязных дел.Где проявленая патриотизма.

  7. Пані Ніцой треба подивитись на вколо себе , що в державі робиця ?
    Повний пе@..ць !
    А Ніцой язика показує .

  8. Вот из за таких как эти бездельники и начинается вражда,за столько лет никогда не было проблем с языками,а эти в парламенте провокаторы что наворотили,народ давайте жить дружно,независимо от языка.

  9. Испоганили укр. мову, что прочитать невоз ожно, В. Р. на свой лад попридумывала такие слова и таких писателей, что противно и больно за таку мову???

  10. Чьяб Корова мычала, а твоя молчала. Украинская мова есть государственной, а разговаривать могу на любом языке, горе писательница !!!

  11. Пані Ніцой, як Ви уже набридли зі своїми повчаннями! Перестаньте нести розбрат між українців через мову! Українська мова-державна, ніхто не заперечує, а от в побуті хто як говорив, так і говоритиме. У моїй місцевості, наприклад, говорять на суржику з українських і російських слів. То й що- ми не українці? А , до речі, прізвище Ніцой, воно звідки?

  12. Валя Стокоз а коли це було примусова русиф1кац1я? Кто на каком языке, хотел на таком и говорил. Я говорю на русском, а мои соседи все время на укр и ничего, дружим. И даже не замечали, что говорим на разных языках

  13. Хотит на стену лезть? Хай лизе. Только пусть не гавкает.,,извейснейшая писательница,,блин. Такие вот и мутят воду и жить нормально не дают.

  14. Катя Малиновская Да ещё хотят навязать ” свой” украинский язык с примесью польских и венгерских слов.Если украинский,то литературный,чистый.Они все время языком прикрываются.За Порошенка глотки дерут,а что под носом,типа не видят.

  15. Валя Стокоз Не правда! У кого было желание говорить на родном языке – говорили. Моя мама разговаривала исключительно на украинском и уважать её меньше не стали. Главное в человеке – быть человеком.

  16. Если её переключить на другую тему,то она и двух слов не свяжет,а так,заездила пластинку и скрипит себе,но всем она уже не интересна!

  17. Пускай себе пиздявкает. Сама ж сказала, хочет на стены лезьть. Вот пускай на пару с Яйценюхом и лезет, на ту стену шо он построил.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>