6.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

ПАРЄ не обрала віце-президентом російського депутата, який перебуває під санкціями ЄС

Парламентська асамблея Ради Європи не затвердила представника Росії Леоніда Слуцького на посаду віце-президента асамблеї.

Про це повідомила президент ПАРЄ, швейцарка Ліліан Морі-Паск’є на засіданні асамблеї в Страсбурзі, – передає Радіо Свобода.

У голосуванні з метою обрання віце-президента асамблеї від Росії взяли участь 274 члени ПАРЄ. Слуцький здобув підтримку 105 депутатів, проти його кандидатури проголосували 154 члени асамблеї. Слуцькому для обрання необхідні були 159 голосів.

За словами Морі-Паск’є, місце Російської Федерації на посаду віце-президента залишатиметься вакантним доти, доки кандидат від цієї країни не здобуде необхідної більшості.

Слуцький, який у російській Державній думі очолює комітет із міжнародних справ, перебуває під санкціями Європейського союзу.

Увечері 26 червня він заявив, що результати голосування учасників літньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, які в повному обсязі підтвердили повноваження російської делегації, є кроком до визнання Криму російським.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи 26 червня погодилася повернути делегацію Росії без жодних санкцій. Шість країн покинули ПАРЄ на знак солідарності з Україною.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>