19.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Парубій вимкнув мікрофон “опоблоківцю” через виступ російською мовою

Голова Верховної Ради Андрій Парубій відключив мікрофон народному депутату від “Опозиційного блоку” Василю Німченку через те, що він проігнорував прохання перейти на українську мову.

Як повідомляє “Укрінформ”, це сталося під час розгляду поправок до законопроекту “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

“Я звертаюся до вас з проханням державною мовою говорити. Ви нею добре, прекрасно володієте. Будь ласка, не робіть непотрібних конфліктів”, – сказав Андрій Парубій.

https://www.youtube.com/watch?v=pAZVRcrjg3Y

Однак “опоблоківець” продовжив свій виступ про поправки до мовного законопроекту російською мовою.

Парубій зазначив, що такою “некоректною поведінкою” Німченко зриває засідання.

“На жаль, зараз я не маю можливості вам дати продовжити. І я дуже прошу ще раз, з повагою до вас говорити державною мовою в залі Верховної Ради України”, – наголосив Парубій.

Після цього Німченко продовжив свій виступ українською мовою.

Нагадаємо, 12 березня у парламенті продовжили розглядати у другому читанні закон “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

Згідно з документом, єдиною державною (офіційною) мовою в Україні є українська – і вона обов’язкова для органів державної влади та громадських сфер на всій території країни.

Публічне приниження чи зневажання українською мовою буде підставою для притягнення до юридичної відповідальності. Чиновники зобов’язані володіти державною мовою та застосовувати його при виконанні службових обов’язків.

Раніше ми писали, що люди Тимошенко на Полтавщині організували піраміду підкупу на російські кошти.

3 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>