7.7 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

Партія прем’єра Британії не підтримує її угоду з ЄС щодо Brexit

Більшість членів британської Консервативної партії, лідером якої є прем’єр-міністр Тереза Мей, виступають проти її угоди з Брюсселем і вважають за краще залишити ЄС без угоди.

Про це свідчить опитування YouGov, проведене серед рядових членів партії, – передає Європейська правда.

Терезі Мей потрібні 318 голосів депутатів, щоб затвердити в парламенті угоду, яку вона уклала з Брюсселем у листопаді минулого року. Проте 117 з 317 депутатів-консерваторів проголосували проти неї під час розгляду вотуму недовіри 12 грудня.

Це означає, що їй треба заручитися підтримкою цих депутатів, або ж шукати підтримки у частини 257 законодавців опозиційної Лейбористської партії, яка заявила, що не голосуватиме за угоду.

Опитування 1215 членів Консервативної партії показало, що 59% висловилися проти угоди Мей, а 76% сказали, що попередження про ризики в разі сценарію без угоди були “перебільшені або надумані”. Лише 38% опитаних висловилися за угоду з ЄС.

У грудні Мей відклала голосування за угоду в парламенті, розуміючи, що не отримає достатньо голосів. Тепер голосування має відбутися у тиждень, який починається 14 січня. Якщо депутати проголосують проти угоди, Сполучене Королівство або залишить ЄС без угоди, або відтермінує Brexit.

Нагадаємо, у Північну Ірландію перекинуть тисячу поліцейських через Brexit.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>