14.3 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Партії президентів Сербії та РФ підписали угоду про співпрацю

Сербська прогресивна партія, яку очолює президент Александар Вучич, підписала угоду про співпрацю з путінською партією “Єдіная Росія”.

Про це пише “Європейська правда”.

Так звану “Белградську заяву” підписали у столиці Сербії.

Церемонія підписання відбулася під час візиту до Белграда секретаря генеральної ради партії “Єдіная Росія”, віце-спікера Ради Федерації Андрея Турчака. На церемонії був присутній Вучич.

Сторони заявили що “зробили черговий крок вперед щодо подальшого зміцнення стратегічного партнерства, включаючи проведення двосторонніх міжпартійних консультацій і ділових форумів в Росії і Сербії”.

Значна частина спільної заяви була присвячена 20-й річниці бомбардувань НАТО в Югославії, і було зазначено, що “ця подія стала першим руйнівним ударом для системи безпеки та співробітництва в Європі, що виникла з часів Гельсінського Заключного акта 1975 року”.

“Сторони погоджуються, що військова агресія НАТО не принесла бажаної стабільності на Балканах і що нехтування принципом невтручання в суверенні справи держав призвело до створення зони заморожених і потенційно небезпечних конфліктів на території Республіки Сербія, в Косово і Метохії, а також шляхом одностороннього оголошення Косова незалежною державою, апринципи міжнародного права суттєво і серйозно порушуються”, – йдеться у спільній заяві.

У документі Белград і Москва також наголосили на важливості виконання Мінських домовленостей “та спільно підкреслили неприйнятність застосування санкцій без рішення Ради Безпеки ООН”.

Нагадаємо, в Антарктиді облаштували найвіддаленішу дільницю для голосування на виборах президента України.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>