10.5 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Парламент Великої Британії прийняв рішення про оголошення надзвичайного стану

Парламент Великої Британії ухвалив рішення про оголошення надзвичайного стану у сфері навколишнього середовища та клімату, проте цей крок юридично не зобов’язує уряд до дій.

Про це повідомляє BBC.

Автор ініціативи, лідер лейбористів Джеремі Корбін, назвав рішення «величезним кроком уперед».

При цьому міністр навколишнього середовища Британії Майкл Гоув визнав, що з кліматом склалася «надзвичайна ситуація», але не підтримав вимоги лейбористів про її оголошення.

«Ми зобов’язані працювати якомога ближче з країнами, які серйозно ставляться до припинення кліматичної катастрофи, і даємо зрозуміти президентові США Дональду Трампу, що він не може ігнорувати міжнародні угоди та дії щодо кліматичної кризи», – сказав Корбін.

Зауважимо, оголошення надзвичайного стану є однією з ключових вимог, що висуваються до уряду екологічною групою «Повстання проти вимирання». Вона з 15 квітня почала протести в Лондоні, і відтоді понад 1 тис. осіб були затримані.

Нагадаємо, екс-міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон попередив, що новий план прем’єр-міністра Терези Мей щодо “м’якого” виходу з Європейського Союзу призведе до того, що Сполучене Королівство перетвориться на європейську колонію.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>