14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Парламент Іспанії відсторонив ув’язнених каталонських депутатів

Нижня палата парламенту Іспанії призупинила роботу чотирьох каталонських депутатів, які цього тижня отримали мандати, оскільки вони перебувають у в’язниці.

Про це пише The Telegraph.

“Четверо ув’язнених каталонських політиків були відсторонені від парламентської роботи, оскільки депутати іспанського Конгресу продовжують страждати від наслідків незаконного референдуму про незалежність Каталонії у 2017 році”, – йдеться у повідомленні.

Спікер парламенту, Меріцель Бате з соціалістичної партії, пояснила, що рішення призупинити діяльність каталонських політиків було прийнято відповідно до норм Кримінального кодексу країни, оскільки четверо політиків знаходяться під вартою за звинуваченнями у сепаратизмі, як і ще 8 лідерів руху за незалежність Каталонії.

Цим законодавцям, включаючи колишнього віце-президента Каталонії Оріола Жункераса, для якого прокурори просять 25-річний термін покарання, було дозволено вийти з в’язниці, щоб прийти на присягу на відкритті засідання нового парламенту у вівторок.

Вони здобули свої депутатські мандати за підсумками дострокових виборів в Іспанії 28 квітня.

Нагадаємо, канцлер ФРН Ангела Меркель поважає рішення прем’єр-міністра Великої Британії Терези Мей піти у відставку з посади глави Консервативної партії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>