9.9 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Паламаренко-Ляшку: Я в вас бачу нашу людину, від нашої землі

Олег Ляшко – єдиний з політиків – привітав із 80-річним ювілеєм українського майстра художнього слова Анатолія Паламаренка.

Політик побажав митцю довгих років життя та зізнався, що він є для нього прикладом, – пише прес-служба РПЛ.

«Для мене велика честь жити в один час, в одну епоху з такими видатними людьми, як ви. Ваша творчість, ваше слово, ваша українська козацька душа і стержень – це те, що заслуговує на повагу. Ви така талановита людина і всього в житті добилися самі – це приклад для мене», – сказав Ляшко ювіляру.

Анатолій Паламаренко подякував лідеру РПЛ за теплі слова і зробив зізнання у відповідь.

«Я відчув, що наші душі споріднені. Ви, як і я, наповнені цим справжнім почуттям українства від землі і від народу. Ви вмієте слово сказати. У вас це слово природнє, бо ви все пізнали. Ви народились у селі. Я ж також із села. Тепер воно райцентр. А коли я народився, було таке задрипане село, але я його гарно пам’ятаю. Пам’ятаю голодні роки і так само, як і ви, пастушком перепас всю худобу, яка тільки є: телят, гусей, овець і коней. Я всю цю школу пройшов і через те я в вас бачу оту нашу людину, від нашої землі», – розповів Паламаренко.

Говорили ювіляр із політиком не лише про культуру – Паламаренко відзначив яскравий виступ Ляшка у Парламентській асамблеї Ради Європи, в Страсбурзі.

«Ваш виступ у ПАРЄ – це взагалі, як на мене, найяскравіший, найбільш наповнений, справжній наш національний. Ви дуже гарно відчуваєте наш народ, дуже велику енергію віддаєте, щоб захистити його. Це викликає повагу», – підкреслив ювіляр.

Олег Ляшко пообіцяв митцю і в новій Верховній Раді стояти на захисті культури і мови.

«Українці в слово вкладають і душу, і серце, і історію, і сльози, і піт, і кров української нації. І хтось сьогодні хоче відібрати в українців мову. Ліна Костенко казала: «Нації помирають не від інфаркту, а від того, що в них відбирають мову». Як можна уявити, щоб у Паламаренка чи у Ляшка відібрали мову. Та ніяк. І тому ми не дамо нікому відібрати у нас ні мову, ні землю, ні наше українське серце», – запевнив Ляшко.

Нагадаємо, раніше Іван Савка розповів, чому долучився до команди Ляшка.

3 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>