8.7 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Гончаренко Олексій Олексійович

Олексій Олексійович Гончаренко – український політичний та громадський діяч, депутат Верховної Ради України VIII скликання, член фракції Блоку Петра Порошенка.

гончар

Фото: polittech.

Народився 16 вересня 1980 року в Одесі, – повідомляє Вікіпедія.

Освіта

У 2002 році закінчив Одеський державний медичний університет, педіатрія.

У 2005 – Академію народного господарства при Уряді Російської Федерації (Москва), “економіка і фінансовий менеджмент”.

Родина

Батько – Костусєв Олексій Олексійович – екс-мер Одеси. Батьки розлучилися коли йому було 3 роки.

Одружений. З дружиною Ольгою вчилися в одній групі в медичному університеті. Виховує сина Олексія.

Захоплення

Як говорить сам політик, у нього в житті тільки три хобі: музика, море і біг.

Початок політичної діяльності

У 2001 році Гончаренко став керівником молодіжної організації Одеського обласного відділення Партії зелених України.

2002 року у 21-річному віці він балотувався в Одеську міську раду в окрузі у «Селищі Таїрова», однак не пройшов. Після невтішних результатів виборів Олексій почав працювати помічником депутата.

У 2005 році Олексій Олексійович став головою Одеської міської організації партії «Союз». Того ж року політик став керівником громадської організації «Якість життя».

Наприкінці 2005 року Одеська обласна та міська організації Партії «Союз» влилися до Партії Регіонів. Як зазначається на особистому сайті Олексія, одним із досягнень під час роботи у «Союзі» було недопущення приватизації Одеського припортового заводу.

У складі «Партії Регіонів» молодий політик був обраним до Одеської міської ради у 2006 році.

Депутатство у міській та обласній радах

Перше рішення, якого Гончаренкові вдалося домогтися, стало рішення про зміну до регламенту Одеської міської ради, за яким мовою роботи ради, його виконавчих органів та для офіційних заяв, поряд з українською мовою стала російська мова. Згодом Гончаренко разом зі іншими депутатами підтримував розвиток російської мови в Одесі.

У 2006 році Гончаренко став учасником «Програми Фонду Джона Сміта», в рамках якої проходив півтора місяці стажування Сполученому королівстві Великої Британії та Північної Ірландії — в Парламенті Королівства, місцевому самоврядуванні міста Лутон та Національній асамблеї Уельсу.

У 2007 році Олексій Олексійович був обраний головою «комісії з вдосконалення структури управління містом», яка проіснувала до грудня 2008 року. Під час роботи у міській раді Гончаренко неодноразово брав участь у міжнародних конференціях з питань муніципального менеджменту, планування розвитку міста, освіти тощо. Зокрема у містах: Берлін (2007 рік),Братислава (2006 рік), Будапешт (2007 рік), Лондон (2009 рік), Тбілісі (2008 рік), Рига (2009 рік), Прага (2008 рік), Приштина (2009 рік).

Під час місцевих виборів восени 2010 року Гончаренко балотувався в Одеську обласну раду у складі «Партії регіонів», будучи у списку № 2. У той же час балотувався за мажоритарним округом № 10 (Суворовський та Приморський райони Одеси), набравши 58 тисяч голосів, що у п’ять разів більше ніж у найближчого конкурента. У листопаді 2010 року політик був обраний на посаду заступника голови Одеської обласної ради й йому було присвоєно 4 ранг посадової особи місцевого самоврядування.

У лютому 2014 року, після кривавих подій на Євромайдані Олексій Гончаренко вийшов з «Партії регіонів» і звільнився з поста першого заступника голови Одеської обласної ради.

5 березня 2014 року під час візиту у АР Крим для підтримки єдності України був побитий кримськими сепаратистами на чолі з Самвелом.

14 серпня 2014 року Олексія Олексійовича Гончаренка було обрано головою Одеської обласної ради. Під час голосування депутатів ради за новообраного голову проголосувало 74 депутати, у той же час, за його щонайближчого конкурента, колишнього заступника голови обласної державної адміністрації Дмитра Волошенкова, проголосувало всього 23 депутати. Ще п’ять депутатів проголосували проти обох кандидатів. Згідно заяви Гончаренка, від відмовився від усіх премій та надбавок до зарплати, а також пообіцяв, що усю зарплатню буде перераховували українському війську у зоні Антитерористичної операції.

На парламентських виборах в Україні 2014 року балотується у народні депутати України за списком партії «Блок Петра Порошенка».

Кримінальне провадження за сепаратизм

Генеральною прокуратурою України 1 червня 2016 року було відкрито кримінальне провадження проти Олексія Гончаренка за статтею 110 кримінального кодексу України — «посягання на територіальну цілісність і недоторканність України», а також за статтею 161 — «порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, належності і їх ставлення до релігії».

Приводом для відкриття кримінального провадження стало звернення, від 12 травня 2016 року, в ГПУ нардепа Ігоря Мосійчука та надані ним докази протиправної діяльності Гончаренка. Так, Гончаренко просував ідею «російського світу» в Одесі та зустрічався з кураторами з ФСБ та вів підривну антиукраїнську діяльність в цілому.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>